Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. 75/4.10.2011 Δικαίωμα ασφάλισης τέκνων απο μη φυσικό γονέα

Της Νεκταρίας Κουρούπη

Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 75/4.10.2011
Ασφ/κή κάλυψη μελών οικογένειας

Αθήνα 4/10/2011
Αριθμ. Πρωτ. Α11/509


Στον «αέρα» η πρόσβαση στο TAXIS


Του Κώστα Μιλόβα

Δύσκολη ημέρα ξημερώνει η Δευτέρα για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους. Εκτός του ότι θα πρέπει να πληρώσουν ένα «κουβά» φόρους (εισόδημα, τέλος επιτηδεύματος, ΦΑΠ, εισφορά αλληλεγγύης) κινδυνεύουν και με απενεργοποίηση του κωδικού πρόσβασης στο Taxis πριν καν προλάβουν να υποβάλλουν το Ε9. Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει παρατάσεις της τελευταίας στιγμής. Δείτε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες...

ΕΕΤΑΑ: Οριστικά αποτελέσματα, 30/8 - Εκτός 71.000 αιτήσεις

Επιμέλεια: Βίβιαν Ζέρα
Ανακοινώθηκαν εχθές το βράδυ Παρασκευής 30 Αυγούστου οι οριστικοί πίνακες των παιδιών που θα εισαχθούν σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό.

Με επίσημη ανακοίνωση από την ΕΕΤΑΑ ανακοινώθηκαν τα ονόματα από τις επιλαχούσες μητέρες που θα επιδοτηθούν για την φιλοξενία των παιδιών τους απο τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Τρεις Φορείς καταγγέλλουν την κυβέρνηση για παιδικούς



















Του Κώστα Μιλόβα

Με κοινή τους ανακοίνωση το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, βάλουν κατά της κυβέρνησης για το ζήτημα των παιδικών σταθμών.


Οι τρεις φορείς κατηγορούν την κυβέρνηση ότι με την πολιτική που ακολουθεί στο ζήτημα των παιδικών σταθμών δεν υπολογίζει ούτε τις «τρυφερές ηλικίες» και φέρνει στα όρια της απόγνωσης χιλιάδες νέα ζευγάρια, ενώ βάλουν και κατά των δημοτικών αρχών υποστηρίζοντας ότι υλοποιούν κατά γράμμα τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, βάζοντας πλάτη στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση και αυτής της δομής πρόνοιας, αφού δέχτηκαν τη μείωση της χρηματοδότησης στους Δήμους, χωρίς να υπολογίζουν τις ανάγκες των νέων ζευγαριών και των παιδιών τους.


Υπενθυμίζεται...

ΟΓΑ: ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ 30/8


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 
Ο.Γ.Α.     



 Δελτίο Τύπου
                                                             
                                   Παρασκευή, 30.08.2013

 «ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ»


Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:

H καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (Ν 4093/2012) και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (Ν 4141/2013) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 σε 126.802 δικαιούχους, για τους οποίους έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαιούχοι μετά τους σχετικούς ελέγχους. Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 43.833.669,81 €.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Άυριο πληρώνει ο ΟΓΑ τα παλαιά επιδόματα Τρίτου παιδιού & Εφάπαξ παροχή


Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 θα πραγματοποιηθεί πληρωμή των παλαιών οικογενειακών επιδομάτων και αφορά σε 3.041 δικαιούχους,
(επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ και ισόβιες συντάξεις). Η πληρωμή αυτή αφορά σε δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις είχανυποβληθεί πριν την κατάργηση των επιδομάτων και δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Το ποσό θα καταβληθεί εφ’ άπαξ και αντιστοιχεί στο ποσό που δικαιώθηκαν με βάση την ημερομηνία
υποβολής της αίτησης και μέχρι την κατάργηση του επιδόματος (1-11-2012 ή 1-1-2013, ανάλογα με το επίδομα).

Επίσης, η πληρωμή αυτή, αφορά και πρόσωπα που ήταν δικαιούχοι
επιδόματος και τους οφείλεται κάποιο ποσό από τον ΟΓΑ (π.χ. μετά από
άρση αναστολής καταβολής του επιδόματος ή λόγω σπουδών τέκνων κλπ).
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των
3.473.131,92 €.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγομένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επιλογής των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σήμερα δίδονται στη δημοσιότητα η βαθμολογία του πρώτου και του τελευταίου εισαγόμενου στο κάθε Τμήμα ή Σχολή για την κάθε κατηγορία, ενώ στέλνονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας καταστάσεις επιτυχόντων κάθε κατηγορίας, προκειμένου να τις προωθήσουν στα Λύκεια αρμοδιότητάς τους και να αναρτηθούν σε αυτά εντός της ημέρας. 

Οι ενδιαφερόμενοι μετά τις 10 το πρωί μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας...

Αγοράστε σε τιμές χονδρικής φρούτα & λαχανικά από την λαχαναγορά Ρέντη

Επιμέλεια Ελένη Αλεξάνδρου Λίλα

Πελάτες εντός και εκτός Ελλάδας –από εμπόρους μέχρι απλούς καταναλωτές- θα έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν οι Έλληνες παραγωγοί μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος που θέτει σε λειτουργία ο Οργανισμός Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών. Οι απλοί καταναλωτές, θα μπορούν να τα προμηθεύονται σε τιμές χονδρικής. 
Όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά με τον πρόεδρο του ΟΚΑΑ Παν. Σταμπουλίδη, τίθεται σε εφαρμογή μέσα από τη δικτυακή πύλη του Οργανισμού (www.okaa.gr), η δυνατότητα στους παραγωγούς να προωθούν τα προϊόντα που παράγουν απευθείας σε υποψήφιους εμπόρους της εγχώριας και παγκόσμιας αγοράς, αλλά και σε ομάδες καταναλωτών.

Δείτε τον πλήρη τιμοκατάλογο.

Υπ. Εσωτερικών: Θα γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς


Επιπλέον 15 εκατ. ευρώ από τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας

Δεκτές θα γίνουν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τα κριτήρια για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς -όπως αναφέρεται- συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι.

Τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας έδωσαν από επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ και το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε καλύπτει σχεδόν το σύνολο των παιδιών που πληρούσαν τα κριτήρια και κανένα παιδί δεν θα μείνει έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

«Για πρώτη φορά και παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία δημιουργείται η δυνατότητα όλα τα παιδιά που πληρούν τα οικογενειακά κριτήρια να γίνουν δεκτά στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας. [...] Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς και του τπουργείου Εσωτερικών συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν και κάλυπταν τα κριτήρια» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

50.000 Προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ

Της Ελένης Αλεξάνδρου Λίλα

Σε... δόσεις (με χωριστές προκηρύξεις ανά υπουργείο και ανά ειδικότητα) θα «ανοίγουν», σταδιακά από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά οι 50.000 θέσεις επιδοτούμενης 5μηνης (ή 7μηνης, στα σχολεία) απασχόλησης σε δήμους, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία κ.α. για εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργους.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

SUPER Κουκλοδιαγωνισμός!!!! 4 κουκλίτσες κουκουβάγιες περιμένουν να τις κερδίσετε!!!


Η μαμά Αναστασία Ξηρομερίτου από το Κουκλοθέτρο Λαμίας μοιράζεται με το blog ΓοΝεΙς και την ομάδα μας στο fb Πολύτεκνοι Τρίτεκνοι ΓΟΝΕΙΣ μοναδικές δημιουργίες από την  εμπνευσμένη συλλογή της δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη μας να συμμετάσχουν σ έναν SUPER ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, κερδίζοντας 4 από τα υπέροχα χειροποίητα ζωάκια της πιο όμορφης κουκλοσυλλογής !!!! 


Την τιμητική της στην ομάδα μας έχει η κουκουβάγια….Η κουκλίτσες κουκουβάγιες μας καλωσορίζουν στη νέα σχολική χρονιά μια και σε λίγες ημέρες ξεκινά και το σχολειό για τα μικρά μας και το νήπιο για τα πιο μικρά παιδάκια της παρέας μας.
Η δημιουργός Αναστασία Ξηρομερίτου μας έδωσε 4 κουκουβάγιες, 1 μεγάλη (φώτο 1) και 3 μικρές (φώτο 2) ώστε μέσω του διαγωνισμού μας μανούλες αλλά μπαμπάδες της παρέας μας να συμμετάσχουν και να τις κερδίσουν!

Για να συμμετάσχετε στον SuPeR Κουκλοδιαγωνισμό μας αρκεί, να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από την ανάρτηση μας και την ερχόμενη Κυριακή στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση μας. 

Κατόπιν θα αριθμηθούν τα σχόλια με την σειρά που θα εμφανίζονται στην ανάρτηση και εν συνεχεία μέσω του προγράμματος Research Randomizer θα προκύψουν οι τυχεροί του διαγωνισμού μας! Η διαδικασία της κλήρωσης θα καταγραφεί σε βιντεάκι που θα αναρτηθεί την ίδια ημέρα στην ομάδα Πολύτεκνοι Τρίτεκνοι ΓΟΝΕΙΣ.




«Με τις μικρές μας κούκλες προσπαθούμε να σταλάξουμε μέσα στην ψυχή των παιδιών την αγάπη για το ωραίο» Μας λέει η μαμά Αναστασία Ξηρομερίτου, ενώ επισημαίνει «Έργο δύσκολο αλλά και όμορφο . Νιώθουμε όμως την σφοδρή επιθυμία των παιδιών για ένα καλό θέαμα . Ένα θέαμα που δεν θα μείνει μόνο στο χειροκρότημα θα μείνει στην καρδιά και στο νου και θα αποτελέσει αγωγή ψυχής, ψυχαγωγία». 




 
Λίγα λογάκια για την δουλειά της Αναστασίας μας ...

Το κουκλοθέατρο Λαμίας  22 χρόνια τώρα με ευθύνη και αγάπη για το παιδί έχει διοργανώσει εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα! Επί 20 χρόνια  πραγματοποιεί παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.Με το Θέατρο της κούκλας σαν πυξίδα προσπαθούμε να σταλάξουμε μέσα στην ψυχή τους την αγάπη για το ωραίο. Έργο δύσκολο αλλά και όμορφο. Νιώθουμε όμως την σφοδρή επιθυμία των παιδιών για ένα καλό θέαμα. Ένα θέαμα που δεν θα μείνει μόνο στο χειροκρότημα , θα μείνει στην καρδιά και στο νου και θα αποτελέσει αγωγή ψυχής, ψυχαγωγία. Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να επιλέξετε από την συλλογή της Αναστασίας πατήστε εδώ ενώ μπορείτε να επικοινωνείτε και στο τηλέφωνο 22310 45006. 

Καλή τύχη μανούλες και μπαμπάδες μας 



Βίβιαν

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Όλα τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ για παιδικούς ανά νομό αναλυτικά

Της Βίβιαν Ζέρα

Το Blog ΓοΝεΙς και η ομάδα μας στο Facebook Πολύτεκνοι Τρίτεκνοι Γονείς εξασφάλισαν για όλους τους ΓΟΝΕΙΣ τα τελικά αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ με βάση τα οποία όλοι μας θα ενημερωθούμε για την εγγραφή των μικρών μας στους παιδικούς σταθμούς που επιλέξαμε κατά την διαδικασία υποβολής των αιτημάτων μας μέσω διαδικτύου!


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ


ΜΕΝΑΔΡΕΙΑ 2013 ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Ποιοτικές εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο για το κοινό

Της Βίβιαν Ζέρα

Ο δήμος Κηφισιάς στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΜΕΝΑΔΡΕΙΑ 2013 από της 27 Αυγούστου έως και της 23 Σεπτεμβρίου φιλοξενεί πληθώρα αξιόλογων θεατρικών αλλά και μουσικών παραστάσεων χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι παιδικές παραστάσεις απ το πρόγραμμα. Εμείς σας ετοιμάσαμε παραστάσεις με δωρεάν είσοδο ρίξτε μια ματιά και απολαύστε το υπόλοιπο του καλοκαιριού όμορφα ποιοτικά και ανέξοδα.. 

Δείτε το πρόγραμμα των παραστάσεων


«TΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» στο Κηποθέατρο δήμου Παπάγου 31/8


Της Βίβιαν Ζέρα

Ένα καινούριο παραμύθι για παιδιά γεμάτο μύθους από την Ελλάδα και την Ανατολή για το ιστορικό πρόσωπο που έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλου του κόσμου ως ο Μεγάλος Έλληνας, Το Παραμύθι του Μεγαλέξανδρου. 



Μια συναρπαστική παράσταση που θα μαγέψει τους πολύ μικρούς θεατές ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίσει τον σπουδαίο ήρωα στους μεγαλύτερους. Τη ζωή και τη δράση του αλλά και τους θρύλους που τον περιβάλλουν. Ποιο ήταν αυτό το αγόρι;

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Της Ελένης Αλεξάνδρου Λίλα

«Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο, παρά τις προειδοποιήσεις της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ τον περασμένο Μάιο απειλούσε να "βάλει μπουρλότο" στα όνειρα και τις ελπίδες των μαθητών στις Πανελλαδικές. Σήμερα, με περίσσεια ευκολία, απειλεί με απεργιακές κινητοποιήσεις. Να είστε σίγουροι ότι εκφράζει μια ισχνή μειοψηφία και όχι την κοινότητα των εκπαιδευτικών. Πιστεύω ότι, επειδή η ελληνική κοινωνία καθημερινά απειλείται από τη δυσβάσταχτη οικονομική πραγματικότητα, δεν χρειάζεται , δεν αντέχει τεχνητές οξύνσεις και συνδικαλιστές ασκήσεις. Όλα αυτά περισσεύουν» 
ανέφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος προσθέτοντας πως..

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Όσοι ρυθμίσουν δάνεια έως 31/12 γλιτώνουν την κατάσχεση

Του Κώστα Μιλόβα

Την δυνατότητα να προχωρήσουν έστω και την τελευταία ώρα σε ρύθμιση των δανείων τους προκειμένου να μην βγει το σπίτι τους στον πλειστηριασμό θα έχουν οι δανειολήπτες με αφορμή την άρση του μέτρου προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, από τις αρχές του 2014.



Μάλιστα όπως επισημαίνει αποκλειστικά στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα προστατευθούν άνεργοι και φτωχοί και όχι οι έχοντες περιουσία και οι «μπαταχτσήδες»


Ένα υπέροχο Τραγουδάκι από το συγκρότημα xΑnΑzΟo


Η Τερέζα, ο Βασίλης, η Μαρία και η Αναστασία τραγουδούν για όλα τα παιδάκια μικρά και ...μεγάλα τις επιτυχίες του Μάνου Βαφειάδη με το αγαπημένο μας συγκρότημα Xana Zoo
Απολαύστε την ΑγΕλΑδΑ 



Όταν η ανάγκη μιας μαμάς ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια


Μια αληθινή ιστορία όπως την βίωσε η φίλη μας 24 χρονών και μαμά δύο υπέροχων κοριτσιών. 

Η  με θάρρος, μοιράζεται μαζί μας στιγμές από την ζωή της που σημάδεψαν βαθιά την μνήμη της! Πάνω απ όλα όμως δεν το βάζει κάτω. 

Στέκεται όρθια και παλεύει καθημερινά ώστε να μην χαθεί το χαμόγελο από τα προσωπάκια των δύο υπέροχων κοριτσιών της.

«Γεια σας, είμαι είμαι 24 χρόνων, είμαι παντρεμένη και έχω δύο υπέροχα παιδάκια. ι 4 χρόνων και τ2 χρόνων. Από μικρή είχα μια πάρα πολύ δύσκολη ζωή και οι καταστάσεις...


Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Πως να βρείτε το εκκαθαριστικό μόνοι σας


Της Βίβιαν Ζέρα

Δεν είναι καθόλου μα καθόλου σίγουρο ότι η εφορία θα στείλει εκκαθαριστικό για τη φετινή φορολογική σας δήλωση. Εξαρτάται από το αν «τσεκάρατε» ή όχι τον σχετικό κωδικό κατά τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης. Σε κάθε περίπτωση μην ανησυχείτε. Υπάρχουν τρόποι και το εκκαθαριστικό να βρείτε και τον φόρο να πληρώσετε ακόμη και από την παραλία.

To γεγονός ότι ο ταχυδρόμος μπορεί να μην σας χτυπήσει φέτος την πόρτα, αποδεικνύεται και από το tweet του γενικού γραμματέα εσόδων ο οποίος εδώ και μέρες έχει ζητήσει από τους φορολογούμενους (τουλάχιστον όσους υπέβαλλαν τη φορολογική τους δήλωση) να αναζητήσουν το εκκαθαριστικό τους. Τόσο αυτούς που δεν μπήκαν στη διαδικασία του επανελέγχου, όσο και αυτούς που πήγαν τα χαρτιά τους στην εφορία και τώρα περιμένουν από τη Δ.Ο.Υ να κάνει οριστικοποίηση της δήλωσης. 

Τρεις είναι οι εναλλακτικοί τρόποι να βρείτε αν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης. 

Όλα τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ αναλυτικά ανά νομό & Έντυπο ένστασης














Της Βίβιαν Ζέρα

Τέλος δόθηκε στην αγωνία χιλιάδων γονέων με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) των προσωρινών πινάκων κατάταξης των δυνητικά ωφελουμένων και των πινάκων των μητέρων που απορρίφθηκαν για την ένταξη των παιδιών τους στους δημοτικούς σταθμούς της χώρας. Οι Πολύτεκνοι Τρίτεκνοι ΓΟΝΕΙΣ εξασφάλισαν από την πρώτη στιγμή και ανάρτησαν στην ομάδα αναλυτικά τα αποτελέσματα ανα νομό βοηθώντας έτσι πολλούς γονείς ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στις καταστάσεις των αποτελεσμάτων της ΕΕΤΑΑ 


ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΦΑΚΕΛΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ. 




ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑ ΝΟΜΟ



Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Διόδια κάθε 23 χιλιόμετρα!!!-43 ΝΕΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕ… ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ!!!

Κείμενο Μαγδαληνή Βασιλείου

Όταν ολοκληρωθούν όλοι οι αυτοκινητόδρομοι που φτιάχνονται, η χώρα θα έχει συνολικά 75 σταθμούς διοδίων στο σύνολο των 1.780 χιλιόμετρων αυτοκινητοδρόμων, η πλειονότητα των οποίων είναι υπό κατασκευή
Χρυσάφι με το χιλιόμετρο θα πληρώνουμε πλέον στην Ελλάδα κάθε ταξίδι. Όταν ολοκληρωθούν όλοι οι αυτοκινητόδρομοι που φτιάχνονται, η χώρα θα έχει συνολικά 75 σταθμούς διοδίων στο σύνολο των 1.780 χιλιόμετρων αυτοκινητοδρόμων, η πλειονότητα των οποίων είναι υπό κατασκευή. Έτσι, αν κάνουμε μια απλή διαίρεση των

Με πρωτοβουλία της ομάδας Πολύτεκνοι Τρίτεκνοι Γονείς η παρέμβαση προέδρου ΕΕΤΑΑ

Άμεση ήταν η επέμβαση της ομάδας Πολύτεκνοι - Τρίτεκνοι - Γονείς μετά την καταγγελία που λάβαμε και δημοσιεύσαμε αμέσως, από την Μαίρη Σαχπατσίδου.

Ταυτόχρονα επικοινωνήσαμε με το γραφείο του προέδρου ΕΕΤΑΑ και ζητήσαμε την παρέμβαση του. Ο κ. Βαφειάδης δια μέσω των συνεργατών του υποσχέθηκε να ελέγξει διεξοδικά το θέμα ενώ επεσήμανε πως στην περίπτωση λάθους υπαλλήλων θα κινηθεί η διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης .



Ακολουθεί το κείμενο με την καταγγελία 


Χθες στις 9,30 το βράδυ με κάλεσαν απο την ΕΕΤΑΑ ένας νεαρός κύριος να με ενημερώσει για το email που τους έκανα οτι ήταν δεν πληρούσε ο φάκελος μου τις προϋποθέσεις γιατί ήμουν εκτός των 35,000..
Τον εξήγησα ότι βγαίνει αυτό το πόσο διότι

ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΕΕΤΑΑ : Υπολογίζουν στο εισόδημα τριτέκνων και τα αυτοτελή ποσά


Από την Μαίρη Σαχπατσιδου

Χθες στις 9,30 το βράδυ με κάλεσαν απο την ΕΕΤΑΑ ένας νεαρός κύριος να με ενημερώσει για το email που τους έκανα οτι ήταν δεν πληρούσε ο φάκελος μου τις προυποθέσεις γιατί ήμουν εκτός των 35,000..

Τον εξήγησα ότι βγαίνει αυτό το πόσο διότι υπολόγισαν και το αυτοτελές και επέμενε ότι ακόμα είμαι εκτός και να μην επιμένω γιατί τα υπολόγισαν..Τον ρώτησα τότε πως είμαι εκτός εφόσον τα ποσά δεν υπερβαίνουν το ποσό των 35,000 ..τότε πήρε κομπιουτεράκι και άρχισε να λογαριάζει και εφόσον εγώ δεν τον άφησα και μιλούσα ..εξεπλάγην το ότι είμαι και τρίτεκνη...και ότι είμαι εντός τελικά...μου ζήτησε επειγόντως να κάνω ένσταση με φαξ απευθείας σε αυτόν όσο πιο άμεσα μπορούσα.

Φυσικά δεν είδε καν τι χαρτιά προσκόμισα γιατί είχα βάλει και την βεβαίωση του ΟΓΑ λέγοντας πως γίνεται χαμός με τους φακέλους και δεν είχε καν ανοίξει τον φάκελο μου...όλη μέρα το φαξ ήταν κατειλημμένο ..τώρα θα τα στείλω με email και αύριο θα τον καλέσω όπως μου υποσχέθηκε να μου πει αν είναι εντάξει ο φάκελος μου!

Μαχαίρι» 130 εκατ. € στα επιδόματα των τέκνων


Κείμενο 
από την Δέσποινα Λιλικάκη 

Ψαλίδι 130 εκατ. € από το ενιαίο επίδομα τέκνων καθώς και από το ειδικό επίδομα πολυτέκνων για το 2014 προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός του ΟΓΑ που καταρτίζεται με πρόβλεψη δαπάνης ύψους 570 εκατ. € την επόμενη χρονιά για τους δικαιούχους αυτών των επιδομάτων από 700 και πλέον εκατ. ευρώ που είχαν εγγραφεί φέτος. 

Ο λόγος που κόβονται τα 130 εκατ. ευρώ έχει να κάνει αφενός

ΟΑΕΔ Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού Δικαιλογητικά & Προθεσμίες

Ξεκίνησε από την Τετάρτη 14/8, ήδη στην ομάδα Πολύτεκνοι Τρίτεκνοι Γονείς έχουμε ενημερώσει ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013-2014». Ωστόσο έως τις 10/9 θα πρέπει να έχουν προσκομίσει οι ενδιαφερόμενοι εκτυπωμένη την αίτηση για επικύρωση. Ο αριθμός των ωφελουμένων από το νέο πρόγραμμα ανέρχεται στις 110.000 άτομα. Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας έως 6 ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) που μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 16 Σεπτεμβρίου έως την 31η Ιουλίου 2014 σε τουριστικά καταλύματα που έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ.

«Δικαιούχοι» του Προγράμματος είναι:

25.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών



Της Βίβιαν Ζέρα

Σε αναζήτηση περί των 50 εκατ. ευρώ βρίσκεται το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να μην μείνουν εκτός παιδικών σταθμών περίπου 25.000 παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του blog
ΓοΝεΙς, οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 91.000 (για την ακρίβεια 91.153), ενώ τα 150 εκατ. που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα καλύπτουν 60.000 παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι μένουν εκτός 30.000 παιδιά για τα οποία θα χρειάζονταν επιπλέον 75 εκατ. ευρώ.


Ωστόσο, από τις 91.000 αιτήσεις εκτιμάται ότι γύρω στις 6.000 με 8.000 αιτήσεις δεν πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί, άρα ο συνολικός αριθμός τους θα μειωθεί σε 83.000 με 85.000.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών με την ΚΕΔΕ: «Το υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει την αναζήτηση κονδυλίων προκειμένου να ενισχυθεί το πρόγραμμα έτσι ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις για τα παιδιά», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Γ. Μιχελάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης τόνισε ότι «το μεγάλο θέμα για εμάς είναι να πάρουμε περισσότερα παιδιά στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ δεδομένου ότι περνάμε μία παρατεταμένη οικονομική κρίση και υπάρχει οικονομική στενότητα στις οικογένειες. 
Ο κύριος υπουργός κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και εμείς ως ΚΕΔΕ θα τις εξετάσουμε στην κατεύθυνση, να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδάκια στους παιδικούς σταθμούς», πρόσθεσε ο κ. Ασκούνης.

Θα δώσουν Επίδομα Φτώχειας κόβοντας συντάξεις


Επίδομα κατά της φτώχειας από 75 ευρώ έως 360 ευρώ το μήνα, εισηγείται στο υπουργείο Εργασίας η Παγκόσμια Τράπεζα, στην οποία της ανατέθηκε (από το υπουργείο) η μελέτη και η επεξεργασία των κριτηρίων που θα ισχύσουν για την εφαρμογή του εγγυημένου εισοδήματος, αρχικά σε περιορισμένο αριθμό δικαιούχων (πιλοτικά) από το 2014, και σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις από το 2015.

Για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου (που είναι μία από τις προαπαιτούμενες δράσεις στον έλεγχο του Σεπτεμβρίου από την τρόικα) έχουν δεσμευτεί 20 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα διατεθεί σε περίπου 8.000-10.000 πάμπτωχους δικαιούχους (μεμονωμένα άτομα) και νοικοκυριά από δύο ή περισσότερες περιοχές της χώρας, με βασικό κριτήριο το ύψος του εισοδήματος να μην ξεπερνά τα 4.800 ευρώ τον χρόνο, όπως τουλάχιστον αναφέρεται στα "σενάρια" που περιλαμβάνει η μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας, την οποία εξασφάλισε και αποκαλύπτει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".

Η παγίδα που κρύβει η εφαρμογή του εγγυημένου εισοδήματος είναι αφενός ότι, πέραν του εισοδήματος θα εξετάζονται και άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα και αγροτεμάχια και αφετέρου (και ίσως σημαντικότερο) ότι για να χρηματοδοτηθεί το μέτρο από το 2015 είναι πιθανό να περικοπούν ή να υποκατασταθούν από το εγγυημένο εισόδημα τα κοινωνικά και ασφαλιστικά επιδόματα, όπως η βασική σύνταξη του ΟΓΑ, το ΕΚΑΣ, καθώς και τα προνοιακά επιδόματα (200 ευρώ) που δίνονται σε άπορους.


Επιμέλεια Ντίνα Ανδρέου

Ανάκληση νεανικών κρεβατιών απο την εταιρεία ΙΚΕΑ



Πρόγραμμα ανάκλησης προς επισκευή νεανικών κρεβατιών εκτελεί η εταιρεία ΙΚΕΑ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, πρόκειται για τα νεανικά κρεβάτια KRITTER (πεύκο, κωδικός: 60090470) και SNIGLAR (οξιά, κωδικός: 50087166).

Η ανάκληση στην Ελλάδα αφορά συνολικά 1.641 τεμάχια. Στα συγκεκριμένα κρεβάτια υπάρχει το ενδεχόμενο να σπάσει η μεταλλική ράβδος που ενώνει τη προστατευτική ράγα στο σκελετό του κρεβατιού. Μία σπασμένη ράβδος θα μπορούσε να εκθέσει κοφτερά μεταλλικά άκρα, δημιουργώντας κίνδυνο τραυματισμού. Η IKEA παγκοσμίως έχει λάβει επτά αναφορές σπασίματος της μεταλλικής ράβδου χωρίς όμως να αναφερθεί οποιοσδήποτε τραυματισμός.

Στο πλαίσιο της ανάκλησης προς επισκευή, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η IKEA καλούν τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν νεανικό κρεβάτι KRITTER ή SNIGLAR, να ελέγξουν άμεσα την ημερομηνία παραγωγής στη συναπτόμενη ετικέτα, που βρίσκεται στο προσκέφαλο ή στο κάτω μέρος του κρεβατιού. Πελάτες με προϊόν που επηρεάζεται καλούνται να επισκεφθούν το κοντινότερο κατάστημα ΙΚΕΑ ή να επικοινωνήσουν με το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 801 11 22 722 (από κινητό στο 210 35 43 403) άμεσα, ώστε να λάβουν δωρεάν ένα σετ επισκευής

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Επίδομα στους μακροχρόνια ανέργους απο το 2014


Επιμέλεια 
Ιωάννα Μιχαλοπούλου

Με το άρθρο πρώτο, παράγραφος ΙΑ, υποπαράγραφος ΙΑ.1, περίπτωση ΙΙΙ, Ν.4093/2012 εισάγονται από 1.1.2014 μεταβολές στο επίδομα μακροχρονίων άνεργων.
Η διάταξη προβλέπει ότι από 1.1.2014 Έλληνες υπήκοοι και υπήκοοι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας και ευρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από δώδεκα (12) μήνες, δικαιούνται επίδομα μακροχρονίως ανέργου, εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας.


Με την ανωτέρω διάταξη διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων καθώς διευρύνονται τα όρια ηλικίας, τα οποία ορίζονται από 20 - 66 ετών (από 45-65 που είναι σήμερα).

Μέχρι την έναρξη ισχύος των νέων διατάξεων παραμένουν σε ισχύ οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 27 του ν.3016/2002 και της κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών με αριθμ. 31092/4-7-2002 (Β΄ 859), όπως η τελευταία έχει τροποποιηθεί και ισχύει με τις 31217/8-4-2003 (Β’ 448) και 14080/513/11-1-2012 (Β’ 657) όμοιες της.

ΠΗΓΗ: ΚΕΠΕΑ

Στα αζήτητα τα επιδόματα ένας στους τρεις δικαιούχους δεν τα ζητάει


Της Αλεξάνδρας Καντίρη

Αδιάθετα παραμένουν τα κονδύλια για στήριξη των οικογενειών- Από φέτος το επίδομα δικαιούνται και οικογένειες με μόλις 1 παιδί, εφόσον το φορολογητέο εισόδημά τους το 2012 δεν ξεπερνούσε τα 30.000 ευρώ το χρόνο. Στα αζήτητα παραμένει σχεδόν το 30% των κονδυλίων για το οικογενειακό επίδομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι έχουν ήδη εκκαθαριστεί σχεδόν 2,1 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις Ε1, παραμένει αναντίστοιχα χαμηλή η υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων Α21, με βάση τις οποίες τα νοικοκυριά θα μοιραστούν τα επιδόματα στήριξης τέκνων. Μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός φορολογούμενων, παρότι δικαιούνται τα νέα οικογενειακά επιδόματα στήριξης τέκνων, δεν έχουν υποβάλλει ακόμη το έντυπο Α21 προκειμένου

Το 2014 ξεπαγώνουν οι πλειστηριασμοί


Για το καλοκαίρι του 2014 σχεδιάζει να αναβάλει η κυβέρνηση την άρση του«παγώματος» των πλειστηριασμών ακινήτων, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε στους κόλπους της, αλλά και τη σφοδρή επίθεση που δέχεται από την αντιπολίτευση.

Πονοκέφαλος για Σαμαρά το «ξεπάγωμα» 

Οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών, ανάγκασαν τον Αντώνη Σαμαρά να μην ανοίξει τον «καυτό» φάκελό τους.

Χθες, πάντως, ο πρωθυπουργός έστειλε

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Με νόμο οι επιστροφές απο τις εφορίες


ΘΕΜΑ: «Καθορισμός διαδικασίας αποπληρωμής των εκκαθαρισμένων ή μη, εκκρεμών επιστροφών (tax refund arrears) στους δικαιούχους» 

Της Νικολέττας Παύλου

Στο ν. 4046/2012 προβλέπεται η άμεση υποχρέωση του Υπουργείου Οικονομικών να προσδιορίσει τις «ληξιπρόθεσμες εκκρεμείς επιστροφές» και να θέσει αρχές για τη διεκπεραίωσή τους. Προκειμένου η συγκεκριμένη υποχρέωση να υλοποιηθεί με τρόπο που θα επιτρέπει και την καλύτερη παρακολούθηση του προϋπολογισμού, κρίθηκε σκόπιμο οι «εκκρεμείς» επιστροφές να διακριθούν σε δύο κατηγορίες με διακριτές αντίστοιχα διαδικασίες διεκπεραίωσης και παρακολούθησης, ήτοι: 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ιός ξαναχτυπά το facebook


Αν μπήκατε στο Facebook και βρήκατε φωτογραφίες σκληρού πoρνό, ή άλλες με προσβλητικό περιεχόμενο δεν είστε ο μόνος και πρέπει να προσέχετε. Τις τελευταίες ώρες το γνωστό site κοινωνικής δικτύωσης έχει κατακλυστεί από εικόνες πορνoγραφικού περιεχομένου, σε προφίλ αλλά και με δημοσίευση από κάποιον χρήστη σε ομάδες , που απεικονίζουν celebrity σε σεξουαλικές περιπτύξεις. Μεγάλο πρόβλημα έχει παρατηρηθεί τις 2 τελευταίες μέρες με ένα κακόβουλο κώδικα (script) που εκμεταλλεύεται κάποιο κενό ασφαλείας στο fb και έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό σου όπου στην συνέχεια κοινοποιεί φωτογραφία πορνό με το link σε όσες ομάδες είσαστε μέλη. Όποιος από περιέργεια πατήσει στο

Λεβητοστάσιο «Βόμβα» στην κοινότητα Τριπόδων Νάξου

Σύμφωνα με το κείμενο μέλους της ομάδας μας Πολύτεκνοι-Τρίτεκνοι- Γονείς  που μας εστάλει και δημοσιεύουμε, ακατάλληλο και επικίνδυνο κρίθηκε το λεβητοστάσιο του Νηπιαγωγείου της κοινότητας Τριπόδων, σύμφωνα με τον έλεγχο των εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου, που πραγματοποιήθηκε . 

Το λεβητοστάσιο, το οποίο είναι εγκατεστημένο και λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια στο συγκεκριμένο χώρο των wc, δεν πληρεί τους κανόνες ασφαλείας και,

Χρόνια σου πολλά Ηλία. Είσαι μέσα στην καρδιά μας



14 Αυγούστου… Η ευχή μια μάνας με συγκλονίζει «Χρόνια αγγελικά Ηλία -Παναγιώτη μου!!!! Απόψε πάλι θα είναι έντονη η απουσία σου στην εκκλησία μας κάθε χρόνο ήσουν εκεί κ όλοι μιλούσαν για σένα κ καμάρωνες!!!!» 

Η Σουζάνα Νικήτα ανήμερα της Παναγίας εύχεται στο αγγελούδι της και μοιράζεται με όλους εμάς τα συναισθήματα της για την απώλεια του μικρού της Λιάκου. Το παίδεψα μέρες - έγραφα – έσβηνα . Οι λέξεις και η στοίχιση έβγαιναν με δυσκολία. Ίσως γιατί προσπαθούσα να περιγράψω στο χαρτί όλα τα δικά μου συναισθήματα αισθανόμενος την απώλεια μιας μάνας. 

Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων


  Έως τις 30 Αυγούστου
 -----------------------
Ως εξαιρετικό και μοναδικό μέτρο, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει πως προτίθεται να επιτρέψει, με νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί, την εμπρόθεσμη υποβολή όλων των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία τις 30ης Αυγούστου ανεξαρτήτως του ψηφίου λήξης του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογουμένου. 
Η δυνατότητα αυτή δίνεται λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο φόρτο που δημιούργησε η υποχρεωτική για όλους ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, αλλά και τα περισσότερα στοιχεία που ζητήθηκαν (όπως ο ΑΜΚΑ για τα προστατευόμενα μέλη και το ρολόι της ΔΕΗ για τα οικήματα). Για την απόφαση αυτή συνυπολογίστηκαν η συμπιεσμένη, σε σχέση με την νομοθετημένη, διάρκεια υποβολής, τα τεχνικά ζητήματα των εφαρμογών στις αρχές Ιουνίου, πως παρατηρήθηκαν αυξημένες, παράλληλες, υποχρεώσεις κατά την υποβολή, ιδιαίτερα το μήνα Ιούλιο, αλλά και οι καθυστερήσεις που έλαβαν χώρα στη συλλογή των απαραίτητων για την υποβολή βεβαιώσεων από επιχειρήσεις, ταμεία και τράπεζες.


Τονίζεται πως

Sunset Wednesdays στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Της Ελένης Αλεξάνδρου

Όταν ο ήλιος αρχίζει να δύει, η θερμοκρασία γίνεται πολύ πιο ευχάριστη, τα χρώματα του ουρανού πληθαίνουν και η ζωή στο Αττικό Πάρκο γίνεται ακόμα πιό ενδιαφέρουσα: τα ζώα αφυπνίζονται και η δραστηριότητά τους αυξάνει. Η οικογένεια του Πάρκου επιθυμεί να δώσει την ευκαιρία στους φίλους του να το γνωρίσουν στα καλύτερά του, τις τελευταίες ώρες πρίν τη δύση του ηλίου. 


Γι’ αυτό και κάθε Τετάρτη του καλοκαιριού ξεκινώντας από τον Αύγουστο , μετά τις  πρωινές σας δραστηριότητες ή το γραφείο,αφήστε το μυαλό σας να χαλαρώσει στο μεγαλείο της Φύσης:με μία ευχάριστη βόλτα στα 200 στρέμματα του Αττικού Πάρκου, χωρίς πλήθη και ζέστη, ανακαλύψτε τα 2.000 ζώα από 350 είδη που φιλοξενούνται εκεί και γνωρίστε ταμέσα από τις άκρως ενδιαφέρουσες αλλά και επιμορφωτικές ιστορίες των ίδιων των φροντιστών τους. 

Ελάτε μετά τις 18:30 και εκμεταλευτείτε την καλοκαιρινή προσφορά μειωμένου εισιτηρίου τις Τετάρτες στο Αττικό Πάρκο: 11 ευρώ για όλους!

Ποιοι απαλλάσσονται από το χαράτσι της ΔΕΗ

Την απόφαση με την οποία εξειδικεύεται η διαδικασία είσπραξης του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων για το 2013, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
Στην απόφαση προβλέπεται η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν άνεργοι τρίτεκνοι,- και πολύτεκνοι προκειμένου να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης ενώ στο κείμενο της απόφασης δεν υπάρχει καμία αναφορά για τους «φτωχούς»


Για να απαλλαγείτε λοιπόν από τον φόρο ή για να πληρώσετε 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό θα πρέπει να
καταθέσετε σχετική αίτηση στη Δ.Ο.Υ αλλά και να προσκομίσετε μια σειρά από δικαιολογητικά τα οποία θα αποδεικνύουν τους λόγους για τους οποίους ζητείται η ελάφρυνση (άνεργος, πολύτεκνος, τρίτεκνους με χαλημό εισόδημα, άτομο με αναπηρία κλπ). Προσοχή: όποιοι διέκοψαν την ηλεκτροδότηση για

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Ετοιμάζουν νόμο υποχρεωτικής ασφάλισης ακινήτων


«Έρχεται το σεισμόσημο»

Νέα βάρη στους ιδιοκτήτες ακινήτων θα φέρει η απαίτηση των δανειστών για υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων για φυσικές καταστροφές δηλαδή για πλημμύρες, σεισμούς και πυρκαγιές. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η σύσταση της τρόικας για την επιβολή του “σεισμόσημου” σε όλα τα ακίνητα θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια του ελέγχου της ελληνικής οικονομίας που ξεκινά το δεύτερο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου


Ηδη το θέμα εχει συζητηθεί από την περασμένη άνοιξη με τους εκπροσώπους των δανειστών μας να προβάλλουν το επιχείρημα ότι επιβαρύνεται κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός με πρόσθετα και μη αναμενόμενα κονδύλια λόγω των χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση ακινήτων ύστερα από φυσικές καταστροφές.Η συζήτηση επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό

Τάρτα γιαουρτιού …ένα δροσερό γλύκισμα



Κορίτσια μου καλημέρα, 

σας έχω ετοιμάσει μια φανταστική συνταγή για ένα δροσερό και πανεύκολο γλύκισμα που μπορείτε να το κάνετε χωρίς πολύ κόπο αλλά και χωρίς πολλά έξοδα. Ειναι μια κλασσική πολίτικη συνταγή που εγώ βέβαια την γνωρίζω από την αγαπημένη μου γιαγιά μια και καλοκαίρια πάντα είχε την τιμητική της τα Κυριακάτικα πρωινά στο τράπεζι του εξοχικού που μας φιλοξενούσε και σίγουρα θα την λατρέψουν και τα παιδάκια σας όπως άλλωστε ακόμα την ζητάνε και τα δικά μου. Η τάρτα γιαουρτιού λοιπόν είναι από τα άσπρα γλυκά που μένουν αξέχαστα και ξυπνάνε μνήμες. Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη βάση είναι 500 γρ. αλεύρι250 ml γάλα χλιαρό 70 γρ. ζάχαρη, 1 φακ. μαγιά ξηρή, 70 γρ. λιωμένο βούτυρο, βανίλια, αλάτι, 2 αυγά, για την γέμιση, 70 γρ. βούτυρο, 150 γρ, ζάχαρη, 150 γρ. γιαούρτι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και το αναμιγνύουμε με την μαγιά, την ζάχαρη το αλάτι και την βανίλια. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Σας καλωσορίζουμε στη ΣυΜΜαΧίΑ μας


Η ομάδα αφορά όλους του γονείς,
από ένα παιδάκι... μέχρι όσα ο θεός και η δύναμη τους αντέχει άλλα και τις μέλλουσες μανούλες..... Η ομάδα Γονείς σκοπεύει να μοιράζεται όλα όσα αφορούν την οικογένεια και μέσω της συνεργασίας των μελών της να επιτυγχάνεται η άμεση και έγκυρη ενημέρωση όλων εμάς, των Γονιών... 


Ελάτε να μοιραστούμε προβληματισμούς απορίες αλλά και πληροφορίες για όλα όσα αφορούν την οικογένεια μας και οι υπεύθυνοι αρνούνται να δώσουν απαντήσεις… 

Τα εγγεγραμμένα μέλη μας, μπορούν ελεύθερα, με τη σειρά τους να προσθέτουν άλλα νέα μέλη, ώστε σταδιακά και με την συμμετοχή όλων μας, να γίνουμε μια πολυάριθμη και ισχυρή ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

Παιδί και ζώα Μια ιδιαίτερη σχέση



Ένα πολύ όμορφο κείμενο από μία έμπειρη παιδοψυχολόγο, που διαβάζοντας το νιώσαμε την ανάγκη να το μοιραστούμε μαζί σας. Η κα. Καπάτου μας δίνει με απλά λόγια να καταλάβουμε πόσο ευεργετική στη διαπαιδαγώγηση των μικρών μας είναι η παρουσία ενός μικρού ζώου στο σπίτι ή στο εξοχικό μας . 
Εμείς για χάρη των μικρών μας μετατρέψαμε το κτήμα μας σε μια μεγάλη αγκαλιά για πολλά ζωάκια.
Ωστόσο όμως συμβαίνουν και απρόοπτα όπως αυτό που ζήσαμε και μέσω την ομάδας μας όταν η φίλη μας Ελένη μας ενημέρωσε ότι η μικρή της Ναυσικά δέχθηκε επίθεση από τον σκύλο στο κτήμα τους στη Σάμο! 
Το κείμενο της κας Καππάτου μας βοηθά να κατανοήσουμε κάποιες βασικές αρχές που δεν πρέπει να ξεπερνάμε με τα κατοικίδια μας!
Καλή ανάγνωση ... 

A21-ΓΙΑ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ή ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΓΑΜΟ


Αγαπητοί γονείς... 
Αν και αργά το πληροφορήθηκα κι εγώ έγκυρα, να ενημερώσω όσους δεν έχουν κάνει Α21 ακόμη ή οσους θα χρειαστεί να κάνουν διορθωτικό, οτι στο σημείο που πρέπει να διαλέξουμε "ΚΥΡΙΑ" ή "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ" επιλέγουμε ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ το ...ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ!!!

Μίλησα με τον ΟΓΑ και

Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο Μπενάκη

Μαμάδες και Μπαμπάδες φίλοι μας, μόλις λάβαμε ενημερωτικό μήνυμα απο το Μουσείο Μπενάκη και αμέσως σκεφτήκαμε να σας ενημερώσουμε. Το ίδρυμα Μπενάκη μας ενημερώνει ότι ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν επισκέψεων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μπορείτε λοιπόν κάθε Πέμπτη παρέα με τα παιδάκια σας να επισκεφθείτε τους χώρους των Μουσείων

ΟΓΑ Τηλέφωνα επικοινωνίας σε όλη την Ελλάδα






Παρακάτω εξασφαλίσαμε τον πλήρη κατάλογο με τα τηλέφωνα και του Κλάδου Οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ όπου μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά από τις 7:30 έως τις 15:00