Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς: Σαμιώτικες τηγανιτούλες

Ελένη Αλεξάνδρου
Γεια σας ονομάζομαι Ελένη Αλεξάνδρου είμαι μαμά τεσσάρων παιδιών για όσες φίλες και φίλους της ομάδας μας δεν με γνωρίζουν.

Μετά την πρόταση των καλών μου φίλων του Κώστα και της Βίβιαν να εγκαινιάσουμε στους ΓΟΝΕΙΣ μια ενότητα λιχουδιών αλλά και ελληνικών παραδοσιακών συνταγών και την ενότητα 
ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς αποφάσισα χωρίς δισταγμό να πω το ναι. 


Και επειδή κατάγομαι από την Σάμο στο νησί μας η κουζίνα τα μυστικά και οι συνταγές μας είναι άπειρες! Ξεκινώντας την πρώτη επίσημη παρουσίαση της πρώτης μας συνταγής θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο ταξίδι των παραδοσιακών μας γεύσεων που αλλού στη.. Σάμο και θα σας προτείνω να φτιάξετε τις πολύ εύκολες και πεντανόστιμες Σαμιώτικες τηγανιτούλες



Ο Μίκυ και η Μίνι στο Golden Hall (Δωρεάν είσοδος)


Έως και 5 Οκτωβρίου, η βόλτα στο Golden Hall ξεκινά με την πιο ευχάριστη παρέα! Οι αγαπημένοι ήρωες όλων των παιδιών, ο Μίκυ και η Μίνι θα επισκεφθούν το Golden Hall δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν τους διασημότερους ήρωες της Disney από κοντά, να φωτογραφηθούν μαζί τους, αλλά και να συμμετάσχουν σε μία σειρά από διαδραστικά παιχνίδια και events.


5η Επιστημονική - Ενημερωτική Ημερίδα για τον Μητρικό Θηλασμό (Είσοδος ελεύθερη)



Tο θέμα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού για το 2013 -όπως αυτό ανακοινώθηκε από την Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό WABA (World Alliance form Breastfeeding Action) είναι: “Υποστήριξη Θηλασμού: Κοντά στις μητέρες”.

«Ανακαλύπτοντας τις τέχνες» Ίδρυμα Θεοχαράκη


Tο Ίδρυμα Θεοχαράκη προσκαλεί γονείς και παιδιά 2 – 4 ετών να δηλώσουν συμμετοχή στο εκπαιδευτικό εργαστήριο «Ανακαλύπτοντας τις τέχνες»

Η δημιουργική επαφή με την τέχνη προϋποθέτει ένα ασφαλές πλαίσιο που δίνει στα μικρά παιδιά τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους, να νιώσουν ελεύθερα και να αστειευτούν. 

Μία ενεργητική σχέση αναπτύσσεται ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, Σπυριδούλα Χρόνη και Παναγιώτη Τσιρίδη, στα παιδιά και τους γονείς τους, κατά τη διάρκεια της οποίας ο καθένας μαθαίνει μαζί με τον άλλον.


Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρουσία ενός συνοδού για κάθε παιδί.

Ημερομηνίες: 5, 12, 19 Οκτωβρίου, 2 Νοεμβρίου

Ώρα: 10:30-11:30 & 12:00-13:00

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη 
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71 Αθήνα
210-3611206

Επίδομα Απροστάτευτων Παιδιών από του δήμους



Για την χορήγηση του μηνιαίου επιδόματος απροστάτευτων τέκνων ποσού 44,02€ σε παιδιά μέχρι 16 ετών που ζουν με την οικογένειά τους και στερούνται πατρικής προστασίας λόγω: θανάτου, αναπηρίας (67% και άνω), εγκατάλειψης, φυλάκισης πέραν των τριών μηνών, στράτευσης ή εκτός γάμου παιδιά που το οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει το όριο που καθορίζεται κάθε φορά με προεδρικό διάταγμα, απαιτούνται:



Σχολικό επίδομα για μαθητές


Βασική προϋπόθεση είναι να μην υπερβαίνει το ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα τα 3.000 ευρώ ( πραγματικό ή τεκμαρτό επίδομα)


Το σχολικό επίδομα για τους μαθητές ανέρχεται στο ποσό των 300,00 ευρώ ετησίως για κάθε παιδί μαθητή υποχρεωτικής εκπαίδευσης και καταβάλλεται μετά τη λήξη έκαστου σχολικού έτους. Σε κάθε περίπτωση με την συμπλήρωση του 16ου έτους της ηλικίας του παύει να καταβάλλεται το εν λόγω επίδομα

Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων
κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς:Μπισκοτάκια αρωματικά με μέλι



Η μαμά Τόνια Δεληγιώργη γράφει και μοιράζετε μαζί μας την πολύ γλυκιά συνταγή της,  για την οποία πριν από δύο χρόνια βραβεύτηκε λαμβάνοντα την 2η θέση σε πανελλήνιο διαγωνισμό μαγειρικής στην κατηγορία "Πρωτότυπη συνταγή"!!!


Σήμερα σκέφθηκα να σας προτείνω να φτιάξετε μοσχομυριστά μπισκοτάκια με μέλι και σίγουρα τα μικρά σας αλλά και τα ''μεγάλα'' παιδιά στο σπίτι σας θα τα λατρέψουν...

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΓΑ: 4 έως 7 Οκτωβρίου τα οικογενιακά επιδόματα


Από 4 έως 7 Οκτωβρίου όσοι δεν έχουν πάρει καθόλου το οικογενειακό επίδομα θα λάβουν την 1η και την 2η δόση. Επίσης, εκείνοι που έχουν πάρει την 1η θα πάρουν και την 2η.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες

Δίκαιο και Δικαιοσύνη... δύο ταχυτήτων



Χαιρετίζω την άμεση επέμβαση της δικαιοσύνης και του εισαγγελέα που μέσα σε διάστημα 5 ημερών αστραπιαία ολοκλήρωσε το πόρισμα του και έβαλε τέλος στην κατά τα στοιχεία -εγκληματική οργάνωση- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Ευελπιστώ σύντομα και άμεσα τον ίδιο ζήλο να επιδείξει η δικαιοσύνη και στις περιπτώσεις άλλων κομμάτων αλλά και μεγαλοεκδότη «εκβιαστή»: 

ΠΑΣΟΚ: Γιώργου Παπανδρέου και την αναφορά του ονόματος μητέρας του Μαργαρίτας Παπανδρέου που αναφέρεται στη δικογραφία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και συνέταξαν και διαβίβασαν στη Βουλή οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Ν.Δ: Ιούλιος 2008 – Λιάπης, Χριστοφοράκος και SIEMENS

        Ιούλιος 2008 – Αποπομπή Ζορμπά

        Ιούλιος 2008 – Σκάνδαλο ΟΣΕ

        Αύγουστος 2008 – Υπόθεση Παυλίδη – Χρηματισμός

        Σεπτέμβριος 2008 – ΜΟΝΗ Βατοπεδίου

        Δεκέμβριος 2009 - εκβιασμός του Εμφιετζόγλου ότι του τα έπαιρνα από                                           το γραφείο του  πρωθυπουργού μέσω του Αγγέλου 

Θέμος Αναστασιάδης 2012: Για αδήλωτο «μαύρο χρήμα» περίπου τεσσάρων 
εκατομμυρίων ευρώ 

Σε αυτές τις περιληπτικές εκκρεμείς υποθέσεις ακόμα περιμένουμε να δούμε συλλήψεις πολιτικών και κομιστών...!!!

Κώστας Μιλόβας

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Χρήσιμες οδηγίες για γονείς μικρών μαθητών

Γράφει και μας ενημερώνει η μαμά Ευγενία Ασπιώτη

Και τι δεν τραβάνε συχνά οι γονείς προκειμένου να τα πείσουν να διαβάσουν τα μαθήματά τους. Από παρακάλια, υποσχέσεις και δωροδοκίες, μέχρι απειλές και τιμωρίες.

Γονείς ψυχραιμία, θα σας βοηθήσουμε!

Η παθολόγος Λόγου και Ομιλίας Μαρινέλλα Τσουκαλά, επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου "Λέγειν" μας δίνει μερικές ιδιαίτερα χρήσιμες οδηγίες για γονείς μικρών μαθητών: * Εάν το παιδί σας δυσκολεύεται ή μπερδεύεται όταν διαβάζει κάποιες λέξεις, να τις υπογραμμίσετε με χρωματιστό μαρκαδόρο.

* Εάν έχει αρνητική στάση απέναντι στο διάβασμα προσπαθήστε με ευχάριστες ασχολίες να αλλάξετε τα αισθήματά του. Διαβάστε μαζί του παραμύθια με εικόνες ή κόμικ. Στη συνέχεια ζωγραφίστε κάτι, φτιάξτε ένα κολάζ και διάφορα άλλα, με αφορμή αυτό που διαβάσατε. Αποφύγετε αρνητικά και καυστικά σχόλια σχετικά με την απόδοσή του. 

* Δυσκολίες στην ορθογραφία μπορούν να αντιμετωπισθούν γράφοντας σε μία κάρτα τη λέξη. Χρησιμοποιείστε διαφορετικό χρώμα για τα γράμματα που ίσως να το μπερδεύουν και αναλύστε προφορικά τη γραφή αυτής της λέξης. Η "κρεμάλα", τα σταυρόλεξα και βέβαια η συχνή επανάληψη θα βοηθήσουν στην εκμάθηση της ορθογραφίας. * Εάν το παιδί σας δεν διατηρεί τα απαραίτητα διαστήματα μεταξύ λέξεων, βεβαιωθείτε ότι έχει κατακτήσει την έννοια της λέξης. Εξηγείστε του ότι υπάρχουν μεγάλες και μικρές λέξεις (όπως άρθρα, αντωνυμίες) τις οποίες δεν πρέπει να τις γράφει κολλημένες μεταξύ τους.


* Στην περίπτωση που το παιδί σας δεν προλαβαίνει να κρατήσει σημειώσεις κατά την παράδοση του μαθήματος, ζητήστε από το δάσκαλο την άδεια να χρησιμοποιεί ένα μικρό μαγνητόφωνο ώστε να καταγράφει την παράδοση του μαθήματος, ή ζητήστε από κάποιον άλλο μαθητή να χρησιμοποιεί καρμπόν και να του δώσει ένα αντίγραφο των δικών του σημειώσεων. Ο δάσκαλος με τη σειρά του, μπορεί να δώσει σε φωτοτυπία τις σημειώσεις του μαθήματος ή να γράψει στον πίνακα τα κύρια σημεία του μαθήματος ώστε να τα αντιγράψει το παιδί. 

* Είναι σημαντικό να ασχοληθείτε με τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου του γιατί το παιδί που έχει φτωχό λεξιλόγιο συχνά δυσκολεύεται στα θεωρητικά μαθήματα. Προτείνετε στο παιδί σας να φτιάξει το δικό του λεξικό, χρησιμοποιώντας ένα τετράδιο-ευρετήριο και ενθαρρύνετέ το να χρησιμοποιεί καθημερινά τις λέξεις που μαθαίνει. * Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο χώρο που μελετάει το παιδί σας. Ενθαρρύνετέ το να διαβάζει σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Το δωμάτιο αυτό δεν πρέπει να έχει φασαρία ή να είναι φορτωμένο με αφίσες και παιχνίδια (οπτικά ερεθίσματα που πιθανόν να αποσπάσουν την προσοχή του). Επίσης, το γραφείο του θα πρέπει να είναι μακριά από παράθυρα.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Χωρίς προβλήματα υγείας έγκυες που έκαναν το εμβόλιο της γρίπης



Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, την Ιατρική Σχολή του San Diego και το πανεπιστήμιο της Βοστόνης, σε συνεργασία με την Αμερικανική Ακαδημία για τις αλλεργίες, το άσθμα και την ανοσολογία βρήκαν στοιχεία... σχετικά με την ασφάλεια του εμβολιασμού για τον ιό H1N1 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Τα ευρήματα της έρευνας, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά την έκρηξη της γρίπης από τον ιό Η1Ν1 το 2009, δημοσιεύτηκαν στο έντυπο «Vaccine».

Παίξτε με τα παιδιά κάνοντας... σχοινάκι

Της: Ρίας Δούμπα δασκάλας χορού στον Αθλητικό Σύλλογο Μοσχάτου ΑΠΟΛΛΩΝ 

Ρία Δούμπα

Οι γονείς συνήθως εργάζονται πολλές ώρες μακριά από τα παιδιά τους. 



Έτσι μετά από μια πολύ κουραστική μέρα ο χρόνος που περνάμε με τα παιδιά μας είναι ελάχιστος.


Πέρα από της δραστηριότητες που κάνουν τα παιδιά έξω από το σπίτι μπορούμε και εμείς ενεργά να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν δημιουργικά πράγματα μέσα στο σπίτι πάντα όμως με την συμμετοχή μας.


Αυστηρότεροι όροι για την απόκτηση διπλώματος

Επιμέλεια:Βίκυ Δήμα
---
Αλλαγές στη διαδικασία απόκτησης άδειας οδήγησης προωθούνται απο το υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με πληροφορίες ώστε να γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απόκτηση της άδειας οδήγησης ενώ και το κόστος θα αυξηθεί. 

Μία από τις αλλαγές που επέρχονται αφορά στην αύξηση των υποχρεωτικών μαθημάτων που από 20 γίνονται 25, όπως επίσης και τα μαθήματα της θεωρίας. Παράλληλα δημιουργούνται νέες κατηγορίες οι οποίες δεν υπήρχαν έως τώρα. 

Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων πρόσληψης στους ΟΤΑ



Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά 



Ξεκινά σήμερα 26-9-2013 η υποβολή των πρώτων αιτήσεων για προσλήψεις σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

Η πρώτη από τις τέσσερις δημόσιες προσκλήσεις, που εκδόθηκε αφορά στη δημιουργία 10.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για αποφοίτους ΥΕ Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι θα απασχοληθούν για διάστημα 5 μηνών σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.

Η προθεσμία υποβολής αίτησης για το συγκεκριμένο πρόγραμμα λήγει στις 11- 10-2013 στις 12.00 το μεσημέρι.

Για τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά εδώ

ΟΛΜΕ: Ανέστειλε τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Επιμέλεια: Βίκυ Δήμα

Σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας μπαίνουν από την Πέμπτη τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας καθώς οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις...



Η λήξη της κινητοποίησης αποφασίστηκε σήμερα, Τετάρτη, από τους προέδρους των ΕΛΜΕ κι έπειτα από οκτώ ημέρες απεργίας.

Στη σημερινή μαραθώνια συνεδρίαση, 30 ΕΛΜΕ ψήφισαν λευκό και 17 τάχθηκαν υπέρ της αναστολής της κινητοποίησης. Από την άλλη πλευρά, 12 ΕΛΜΕ ψήφισαν υπέρ της προκήρυξης νέας πενθήμερης απεργίας και 5 υπέρ μιας νέας 48ωρης.
Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ είχε κηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή τις πρώτες ημέρες. Στη συνέχεια, ωστόσο, κατακόρυφη πτώση κυρίως λόγω της οικονομικής κόπωσης των απεργών.

Παράταση σχολικής χρονιάς στα υπό κατάληψη σχολεία

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο αρμόδιος υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επεξεργαστούν σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα ορίζει ότι «στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από 3 ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος». 

«Στόχος του υπουργείου είναι να αναπληρώσουν οι μαθητές τις ώρες που έχουν χάσει, ώστε να μην αναγκάζονται να καταφεύγουν στην παραπαιδεία» τόνισε στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, καθώς το Προεδρικό Διάταγμα βρίσκεται ακόμη στη φάση της επεξεργασίας. 


Δήμος Θεσσαλονίκης: Δωρεάν μαθήματα παραδοσιακών χορών

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που μας απεστάλη από το γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης θα υλοποιήσει δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών για την περίοδο Οκτώβριος 2013 – Ιούνιος 2014.


Το πρόγραμμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, σε ενήλικες καθώς και σε άτομα τρίτης ηλικίας. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 16 Οκτωβρίου 2013. 

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

«Νταβατζιλίκη»25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία με εντολή Γεωργιάδη

Απαράδεκτη απόφαση εις βάρος μιας κοινωνίας που στενάζει...


Εισιτήριο ύψους 25 ευρώ θα καταβάλλουν από 1ης Ιανουαρίου οι πολίτες για την εισαγωγή τους στα νοσοκομεία, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. 

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι θα θεσπιστούν εισοδηματικά κριτήρια με πλαφόν τα 11.000 ευρώ. Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά θα πρέπει να έχουμε παραμάσχαλα το εκκαθαριστικό μας ώστε στην περίπτωση χαμηλού εισοδήματος να γλιτώνουμε το νταβατζιλίκη του εισιτηρίου.... 


Διαβεβαίωσε επίσης ότι το εισιτήριο μόνο για εξέταση θα παραμείνει στα 5 ευρώ. 


Ανάλογες δηλώσεις έκανε και χθες ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στο Star. Ερωτηθείς σχετικά με τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει τον Αύγουστο ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην επιβολή εισιτηρίου 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία, το οποίο ζητούσε, όπως είχε παραδεχθεί, η τρόικα, απάντησε:

Αναρτήθηκαν τα ονόματα των δικαιούχων του Κοινωνικού Τουρισμού 2013 και τα καταλύματα


Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα και τα ονόματα των δικαιούχων του κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ 2013.


Ο αριθμός των ωφελουμένων από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ κοινωνικός τουρισμός 2013 ανέρχεται στις 110.000 άτομα.





Για να δείτε το αρχείο με τα τουριστικά καταλύματα πάτηστε ΕΔΩ

Ξέρετε πώς να κάνετε τα παιδάκια σας να σας ακούνε; Ρίξτε μια ματιά!.

Γράφει η μαμά Τόνια Δεληγιώργη και συμβουλεύει τα μέλη της ομάδας μας Πολύτεκνοι Τρίτεκνοι Γονείς .
Η επιλεκτική ακοή των παιδιών συχνά φέρνει τους γονείς στα όριά τους. 
Ένα παιδί αντιδραστικό, πεισματάρικο, που αρνείται να συνεργαστεί και να ακούσει ακόμα και τα πιο απλά αιτήματα των γονιών του, μπορεί να μετατρέψει την καθημερινότητα σε ατέρμονο αγώνα. Πώς τα βγάζεις πέρα με ένα τέτοιο παιδί; Και τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να αποκτήσουν καλύτερη επικοινωνία μαζί του;

Του «έπεσαν» τα παιδιά... από το αυτοκίνητο

Ένα πραγματικά συγκλονιστικό βίντεο κάνει το γύρω του διαδικτύου με αφορμή την απροσεξία του γονιού - οδηγού δύο ανήλικων παιδιών που όπως φαίνεται και στις εικόνες πέφτουν στην κυριολεξία έξω από το αυτοκίνητο που επέβαιναν ενώ αυτό ήταν εν κινήσει... 
Ευτυχώς είναι καλά! 
Αν ο γονιός λοιπόν φορούσε τη ζώνη ασφαλείας στα παιδάκια θα είχε αποτραπεί το γεγονός που ευτυχώς το αποτέλεσμα του ήταν αναίμακτο! 

Δείτε το βίντεο ...

Πρόταση παροχής μειωμένου εισιτηρίου για τους τρίτεκνους

Στο αίτημα των τριτέκνων για δυνατότητα παροχής μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, με αναπροσαρμοσμένη τιμή κοινωνικής πολιτικής και την παροχή δυνατότητας για μειωμένο εισιτήριο, αναφέρεται σε παρέμβασή ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών κ.κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Γιάννη Στουρνάρα, ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Μεταφορών στην Ολομέλεια της Βουλής, διαβιβάζοντας επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τεκνά Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ).


Όπως αναφέρεται στην επιστολή, ζητείται να τροποποιηθεί το άρθρο 7 του Ν. 3534/2007 
«Στον προϋπολογισμό κάθε αρμόδιου Υπουργείου, εγγράφονται πιστώσεις για την καταβολή της δαπάνης που προκαλείται στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, από τη δωρεάν μεταφορά ή με μειωμένο εισιτήριο των αναπήρων πολέμου και των συνοδών τους, των 
πολυτέκνων, των τριτέκνων, των μαθητών, των φοιτητών και σπουδαστών.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

10.000 Θέσεις απασχόλησης μέσω ΟΑΕΔ στους Ο.Τ.Α


Εκδόθηκε σήμερα η πρώτη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς (Επιβλέποντες Φορείς). 


Η πρώτη Δημόσια Πρόσκληση αφορά στην δημιουργία 10.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σε δήμους και περιφέρειες της χώρας. 

Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης ξεκινά στις 26-9-2013 και λήγει στις 11-10-2013 και ώρα 12η μεσημβρινή και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

ΕΥΔΑΠ: Δικαιούνται Τρίτεκνοι & Πολύτεκνοι μείωση στο κόστος κατανάλωσης νερού


Μετά την επικοινωνία μας με την κεντρική διοίκηση της ΕΥΔΑΠ Α.Ε και του από 20/9/2013 αιτήματος της ομάδας μας Πολύτεκνοι Τρίτεκνοι Γονείς που αποστείλαμε μέσω fax σχετικά με την παροχή ενημέρωσης από μέρους της εταιρείας για την εφαρμογή μειωμένου τιμολογίου σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειας στο πλαίσιο ισχύος του ειδικού Τιμολογίου που εφαρμόζεται και από άλλες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας , λάβαμε την εξής ακόλουθη απάντηση:

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Μέσω ιστοσελίδας πλέον οι φοιτητικές ταυτότητες



Οι νέοι φοιτητές οφείλουν να γνωρίζουν ότι η Φοιτητική Ταυτότητα δε δίνεται πλέον από τις γραμματείες των σχολών αλλά η διαδικασία πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας http://academicid.minedu.gov.gr

Απαραίτητη είναι η εγγραφή τους στο σύστημα για το οποίο απαιτούνται κωδικοί που θα λάβουν από τη γραμματεία της σχολής. Η νέα Φοιτητική ταυτότητα διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά μηχανικής αντοχής, και ασφάλειας έναντι πλαστογραφίας. Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει ισχύ για όσα έτη διαρκεί η φοιτητική ιδιότητα, και να καλύπτει πολλαπλές χρήσεις, επιπλέον του Φοιτητικού Εισιτηρίου (Πάσο). 

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του Δημοτικού Θεάτρου Σκιών Π. Φαλήρου

Είναι ετοιμόλογος, αστείος, καλόκαρδος, αλλά και γεμάτος διάθεση να ανακατεύεται σε όλα. 

Ο λόγος για τον αγαπημένο μικρών και μεγάλων, Καραγκιόζη, ο οποίος υποδέχεται τους φίλους του για δεύτερη χρονιά στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 
από το Θέατρο Σκιών του Τάσου Κώνστα. 
Ο «μπερντές θα ανάψει» για όλο το καλοκαίρι, με έναν Καραγκιόζη έτοιμο να χαρίσει πολλές ώρες άφθονου γέλιου σε καλοκαιρινές , δροσερές περιπέτειες.


Πριν ή μετά την παράσταση μια βόλτα στο πάρκο ή δίπλα στην θάλασσα, συμπληρώνει την ωραία βόλτα.

Διάρκεια παράστασης: 50΄

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 στο Πάρκο Φλοίσβου 

Π. Φάληρο με τιμή εισιτηρίου Γενικής εισόδου τα 3,5€


Πληροφορίες: 6948852493.

Επιβράβευση η δωροδοκία;

Της Ευγενίας Ασπιώτη...

Συμβουλές για την αποφυγή αρνητικής συμπεριφοράς των παιδιών μας


Ποτέ δεν ξεκινάμε ένα σχέδιο επιβράβευσης αμέσως μόλις το παιδί έχει συμπεριφερθεί άσχημα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, το παιδί θα συσχετίσει την αρνητική συμπεριφορά με την επιβράβευση. Σε γενικές γραμμές, το πρόγραμμα πρέπει να τηρείται όπως έχει σχεδιαστεί. Αν αφήσουμε το παιδί να μειώσει τις απαιτήσεις, να αλλάξει την επιβράβευση με μία μεγαλύτερη ή να παραβιάσει το χρονοδιάγραμμα, φτάνουμε στα όρια της δωροδοκίας. Αν αλλάξουμε το πρόγραμμα εν δίδοντας στην πίεση του παιδιού, είναι πιθανό ότι το μόνο που θα μάθει είναι ότι μπορεί να κερδίσει αυτό που θέλει κουράζοντας σας. 

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Εξοντωτικοί έλεγχοι εφοριών σε όσους δεν προσκομίσαν διακαιολογητικά

Εξοντωτική θα είναι η αντίδραση της Εφορίας απέναντι σε όσους έχουν κληθεί να προσκομίσουν δικαιολογητικά στις αρμόδιες ΔΟΥ αλλά δεν το έχουν πράξει σήμερα.


Πρόκειται για συνολικά 332.589 φορολογούμενους, που έχουν ειδοποιηθεί μέσω taxis αλλά και με email καθώς οι φορολογικές τους δηλώσεις δε μπορούν να εκκαθαριστούν μιας και από το Ε1 που υπέβαλλαν προέκυψαν προβλήματα.

Όταν τα παιδιά θέλουν την προσοχή μας

Μιλάτε στο τηλέφωνο. Όχι με την φίλη σας. Ίσως με τον προϊστάμενο σας. Είναι ένα σημαντικό τηλεφώνημα. Ξαφνικά το μικρό σας φωνάζει : Μαμά θέλω να παίξουμε ή θέλω να πάμε βόλτα! Εσείς πολύ ήρεμα απαντάτε: όχι τώρα αγάπη μου. Μιλάω στο τηλέφωνο. Αυτό επιμένει και ξέρετε τη συνέχεια!


Όμως μην ανησυχείτε. Στην ηλικία των 5 ετών περίπου, αρχίζει να μαθαίνει ότι ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από αυτόν, αλλά δεν το θυμάται πάντα! Όπως η μνήμη του βελτιώνεται και γίνεται λιγότερο παρορμητικό, θα μάθει πώς να κρατά αυτή τη σκέψη έστω και για λίγο, για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε αυτό που εσείς κάνετε. 

Βέβαια είναι ακόμη μικρό για να μπορέσει να αξιολογήσει πότε πρέπει να διακόπτει τους γονείς του. Όταν πεινάει; Όταν χρειάζεται χαρτομάντιλο; Αν δει νερά στο μπάνιο; Αυτές οι δεξιότητες χρειάζονται χρόνο για να αναπτυχθούν. Έτσι μην περιμένετε θαύματα!

Φυσικά είναι ενοχλητικό να προσπαθείς να μιλήσεις στο τηλέφωνο και συγχρόνως να ασχολείσαι και με το μικρό που συνεχώς σε διακόπτει. Όμως καθοδηγήστε ήρεμα το παιδί στους καλούς τρόπους συμπεριφοράς ώστε να περιμένει τη σειρά του. Αλλά σκεφτείτε αυτή τη συμπεριφορά του σαν αντανάκλαση της κοσμοθεωρίας του και όχι σαν κάτι που κάνει για να σας ενοχλήσει.

Τι μπορείτε να κάνετε

22/9: Παιδικές δραστηριότητες με ελεύθερη είσοδο στο River West


Το καλοκαίρι μπορεί να τελείωσε αλλά το River West κάνει την επιστροφή στο σχολείο κυριολεκτικά παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους…μαθητές. Μουσική, διασκέδαση και μοντέρνες δραστηριότητες περιμένουν μικρούς και μεγάλους παράλληλα με όλες τις απαραίτητες αγορές για τη νέα σεζόν που ξεκινά.



Μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου, καθημερινά 17:00 – 21:00 και το Σάββατο 11.00-19.00 όλοι οι μικροί φίλοι του River West μπορούν, με την επίβλεψη έμπειρων προπονητών και εντελώς δωρεάν, να μυηθούν τα μυστικά του μπάσκετ και να μάθουν πώς να γίνουν οι καλύτεροι στα τρίποντα. Επιπλέον, στον ειδικά προσαρμοσμένο γήπεδο που θα έχει δημιουργηθεί στο εμπορικό κέντρο θα εξασκηθούν στις ντρίπλες και τις αποκρούσεις, ανακαλύπτοντας τον δυναμικό κόσμο του ποδοσφαίρου. 


ΟΓΑ: Εξαρτώμενα και ενήλικα τέκνα υπό προϋποθέσεις



Και ενήλικα τέκνα δικαιούνται επίδομα


Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων δικαιούνται όσες οικογένειες έχουν εξαρτώμενα τέκνα, ακόμα και αυτές με ένα παιδί. Το ειδικό επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες δικαιούνται οι οικογένειες που έχουν τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα, ακόμα και ενήλικα. 



Βασικές προϋποθέσεις για την είσπραξη των επιδομάτων είναι:

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ο απόλυτος κανιβαλισμός με υπογραφή ΘΕΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ο κομιστής ξαναχτυπά και προκαλεί .... αηδία...



Ο απόλυτος κανιβαλισμός. Ο θάνατος κάτω από τα κουπόνια των προσφορών για σουπερμάρκετ. Η στιγμή που ένας νέος άνθρωπος ψυχορραγεί γίνεται πρωτοσέλιδο. Το τέλος ενός ανθρώπου κρεμασμένο στα μανταλάκια των περιπτέρων. Μια εικόνα σοκαριστική. Με τη φίλη του να τον κρατά αγκαλιά. Μέσα στα αίματα. Τα βλέμματά τους στο κενό. Εκείνος «φεύγει» κι εκείνη θα ζει για πάντα με αυτήν την εικόνα. Μια εικόνα που δημοσιεύεται μόνο για να πουλήσει. Καμία είδηση, κανένα ντοκουμέντο, καμία προσφορά στην ενημέρωση. Μόνο για το Θέ(α)μα. Το Πρώτο Θέ(α)μα. Η εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου πόνου σε όλο της το μεγαλείο. Και αφορά αυτούς που διψάνε για αίμα. Αυτούς που στον βωμό του εύκολου κέρδους πουλάνε τα πάντα. Αυτούς που ξεπερνάνε τα όρια της ανθρωπιάς. Άγνωστη λέξη η ανθρωπιά. Άγνωστη λέξη η δεοντολογία. Άγνωστη λέξη η δημοσιογραφία. Πλούτος. Φήμη. Επιτυχία. Στο δικό τους μυαλό. Στο θλιβερό τους μυαλό….


Ακολουθεί το κείμενο του ψυχίατρου Κλεάνθη Γρίβα. Αυτούσιο. Με τον δικό του τίτλο. Τον δικό του υπότιτλο. Το προσυπογράφουμε και σας το παραθέτουμε.
Αχρειότητα και νεκροφιλία



ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ



Η φωτογραφία του Παύλου Φύσσα που σφαγιάστηκε από τους ανεγκέφαλους μαχαιροβγάλτες μιας παραφυάδας του Οργανωμένου Εγκλήματος η οποία μεταμφιέστηκε σε «πολιτικό κόμμα» (με πλήρη ευθύνη όλων εκείνων που -εν επιγνώσει ή όχι- την ψήφισαν), φωτογραφία που «κοσμεί» την πρώτη σελίδα μιας εφημερίδας, δεν πρέπει να αναπαραχθεί από κανένα μέσο επικοινωνίας ως δηλωτικό τόσο του σεβασμού μας στη ζωή και, κυρίως, στο νόημα του θανάτου ενός «χαμογελαστού παιδιού» όσο και της αδυναμίας μας να συλλάβουμε την άβυσσο της απουσίας του που βιώνεται από τους γονείς και τη συντρόφισσά του.



• Υπάρχει μια ευαπόδεικτη αναλογική σχέση ανάμεσα στην αχρειότητα και την κυκλοφορία των εντύπων (και των ποσοστών τηλεθέασης): όσο αυξάνεται η μια τόσο μεγεθύνεται η άλλη. Χωρίς ποτέ να αναρωτιέται κανείς για το πού οδηγεί αυτός ο δρόμος, τόσο τα άτομα όσο και τις κοινωνίες.



• Υπάρχει μια αχρειότητα που δεν δείχνει κανένα σεβασμό στη ζωή. Και μια άλλη, παράγωγό της, που δεν δείχνει σεβασμό στο θάνατο. Η άλλη όψη της έλλειψης του σεβασμού στη ζωή είναι η έλλειψη του σεβασμού στο θάνατο. Κι όποιος εμπορεύεται ζωή (μεταξύ άλλων, ανάγοντάς την και σε λάιφ-στάιλ), είναι «φυσικό» να θεωρεί και χειρίζεται το θάνατο ως εμπόρευμα.



• Η φωτογραφία του θανάτου του Παύλου Φύσσα είναι ανεκτίμητο φυλακτό για τους γονείς, την κοπέλα και τους φίλους του, και όχι αντικείμενο προς κατανάλωση από τις αγέλες των νεκρόφιλων που αλαλάζουν στις κερκίδες των απανταχού Κολοσσαίων.



• Η νεκροφιλία είναι τυπικό γνώρισμα των ατόμων που θέλουν να σκοτώσουν την εικόνα τους. Εκείνων που νοιώθουν νεκροί εν αποσυνθέσει. Και επιθυμούν διακαώς να εκδικηθούν τους άλλους για τη δική τους συναισθηματική στέρηση και ερημιά. Κοινωνικά «αποδεκτοί» νεκρόφιλοι χωρίς τα τυπικά (ψυχιατρικά διαπιστώσιμα) συμπτώματα της νεκροφιλίας. 



• Η άρνηση της αναπαραγωγής της αχρειότητας ισοδυναμεί με άρνηση της τροφοδοσίας των κοινωνικά αποδεκτών νεκρόφιλων και της εξουσιαστικά καλλιεργούμενης νεκροφιλίας.



• Σ’ αντίθεση με τις επιταγές της εξουσίας και των μιντιακών μπαμπουίνων της, προσωπικά θα εξακολουθώ να επιμένω πεισματικά ότι η ιστορία γράφεται από τη μνήμη και όχι από την αμνησία ή τη λήθη. 



• Και θα θυμίσω στους «αμνήμονες» ότι στις 15 Μαρτίου 1994 η εύνοια μιας «ξανθιάς» επέτρεπε σε κάποιον να γράφει στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» (αναφερόμενος στη γενοκτονία των Εβραίων από τους Ναζί, με αφορμή τη «Λίστα του Σίντλερ»): «Έχετε να χάσετε τέσσερις ολόκληρες ώρες; Να πάτε να δείτε τη "Λίστα του Σίντλερ". Μέχρι και τα ελάχιστα γυμνά που έχει είναι φούρνου».



• Είναι τραγικό ότι εδώ, επί έναν και πλέον αιώνα, επιβεβαιώνεται διαρκώς και με αυξανόμενη συχνότητα η εκ βαθέων εξομολόγηση του John Swinton ότι: «δουλειά του δημοσιογράφουείναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται κατάφωρα, να διαστρεβλώνει, να διαβάλλει, να κολακεύει το θεό του χρήματος και να πουλάει τη χώρα του και τους συνανθρώπους του για το καθημερινό του ψωμί… [Εμείς οι δημοσιογράφοι] είμαστε υποτελείς και εργαλεία των πλουσίων ανθρώπων που βρίσκονται στο παρασκήνιο.Είμαστε μαριονέτες, εκείνοι τραβάνε τα κορδόνια κι εμείς χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι δυνατότητες και οι ζωές μας είναι όλα ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες». (John Swinton1829-1901, οικονομολόγος, δημοσιογράφος, αρθρογράφος και διευθυντής σύνταξης στις εφημερίδες New York Times, 1860-1870 και The New York Sun, 1875-1897.)



• Στην ψυχική, διανοητική και συναισθηματική έρημο που ανοίγεται διάπλατα μπροστά μας «το μέλλον έχει πολύ ξηρασία» γιατί επιτρέψαμε σε κάποιους άλλους να ελέγχουν τα αποθέματα νερού που, μέχρι σήμερα, ελέγχαμε σε κάποιο βαθμό εμείς οι ίδιοι.



Θεσσαλονίκη 21-9-2013

Κλεάνθης Γρίβας

Προσλήψεις ανέργων και από την Εκκλησία της Ελλάδας

Στο πρόγραμμα για την πρόσληψη 50.000 ανέργων με πεντάμηνη σύμβαση απασχόλησης  συμμετέχει η Εκκλησία της Ελλάδας. Ήδη, η Ιερά Σύνοδος έστειλε εγκύκλιο στις Μητροπόλεις να δηλώσουν πόσους ανέργους θέλουν να απασχολήσουν μέχρι τις 25/09. Οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι εκατοντάδες. Δείτε την εγκύκλιο




Η συμμετοχή στο πρόγραμμα της Εκκλησίας θα εξασφαλίσει αμοιβή 490 ευρώ καθαρά για τους ανέργους ηλικίας άνω των 25 ετών και στα 427 ευρώ για ανέργους κάτω των 25 ετών.

Πολιτιστικό Πάρκο: Τρύγος & Πάτημα σταφυλιών

Aυτό το σαββατοκύριακο η Χρυσαλίδα σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας διοργανώνει , βιωματικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, με θέμα «Τρύγος – Πάτημα Σταφυλιών !».


Οι Δράσεις αυτό το Σαββατοκύριακο, έχουν ως εξής:

Ζωή στο Χωριό 

Ο μεγάλος και φιλόξενος Αμπελώνας του Πάρκου ζωντανεύει με τα γέλια και τα τραγούδια των παιδιών και…                                                   



ο Τρύγος ξεκινά!!!











Φροντίδα μικρών ζώων




Η Μαγδάλω, η μικρή Γαϊδουρίτσα του Πάρκου ανυπομονεί για αυτό το Σαββατοκύριακο!!!
Γιατί;;;
Επειδή ξέρει πως οι μικροί της φίλοι, πριν τον Τρύγο…
θα τη Χαϊδέψουν, θα τη Βουρτσίσουν και θα την Ταΐσουν!!!






21/9 Παρουσίαση βιβλίου «Το αγόρι που ζωγράφιζε τον ουρανό» Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς βιβλιόφιλους στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Το αγόρι που ζωγράφιζε τον ουρανό» του Βασίλη Παπατσαρούχα, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι στον Πολυχώρο των εκδόσεων. 

Ο συγγραφέας και εικονογράφος Βασίλης Παπατσαρούχας σας περιμένει για να ζωγραφίσετε παρέα τα δικά σας όνειρα στον ουρανό, να φτιάξετε τον δικό σας ζωγραφιστό κόσμο και να στείλετε το μήνυμά σας σε όποιο μέρος της γης εσείς θέλετε. Μαζί του η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη θα σας ταξιδέψει στις σελίδες του βιβλίου.


Ο Φράνσις είναι ένα αγόρι που αγαπά τη ζωγραφική όσο τίποτε άλλο στον κόσμο. Του αρέσει να ζωγραφίζει παντού αλλά περισσότερο απ’ όλα του αρέσει να ζωγραφίζει στον ουρανό. Όταν θα μάθει πως σε κάποιο μέρος της γης τα παιδιά δεν ξέρουν τι πάει να πει παιχνίδι, δε γνωρίζουν πώς είναι να ονειρεύεσαι, θα κάνει τις πιο παιχνιδιάρικες ζωγραφιές και θα τις στείλει να ταξιδέψουν παρέα με τα σύννεφα, έως ότου φτάσουν στον προορισμό τους.


Στο τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί θα κερδίσουν το βιβλίο και σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα δοθούν δωράκια. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.

Είσοδος ελεύθερη

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ημερίδα με θέμα«Παιδική Προστασία. Αναδοχή – Υιοθεσία» στο Περιστέρι

Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας, ο δήμος Περιστερίου και το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ», ανταποκρινόμενοι στα σύγχρονα ερωτήματα που τίθενται όσον αφορά την παιδική προστασία και θέλοντας να ενημερώσουν ειδικούς και κοινό, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Παιδική Προστασία. Αναδοχή – Υιοθεσία»


Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο ΚΥΒΕ (Εθν. Μακαρίου 1, Περιστέρι) από τις 09:00 π.μ. έως 15.00 μ.μ.

Θα αναπτυχθεί το θεσμικό – νομικό πλαίσιο της Υιοθεσίας και της Αναδοχής, θα αναδειχθούν οι διαδικασίες πραγματοποίησής τους, ο ρόλος των κοινωνικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης A΄ και Β΄ βαθμού, ενώ θα κατατεθεί και μαρτυρία Αναδόχου Μητέρας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Στην τελική ευθεία το υπ. Οικονομικών για επίδομα θέρμανσης

Οι αποφάσεις αναμένονται μετά την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα

Τρεις διαφορετικές προτάσεις επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2013-2014, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται μετά την επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα. 

Οι εντολές που έχουν δοθεί κεντρικά από το Μέγαρο Μάξιμου στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να παγώσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το υπουργείο Οικονομικών έχει προς διάθεση περίπου 500 εκατ. ευρώ για την επιδότηση της θέρμανσης των νοικοκυριών και εξετάζει τους αποδοτικότερους τρόπους προκειμένου αφενός να απλοποιηθούν τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος και αφετέρου να αυξηθεί η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης που καταβαραθρώθηκε στη χειμερινή σεζόν 2012-2013. 

Αυτεπάγγελτη επέμβαση της Εισαγγελίας για το βίντεο ντοκουμέντο στην ομάδα μας

Την Εισαγγελία Αθηνών  επισκεφθήκαμε σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να καταθέσουμε το βίντεο ντοκουμέντο που εστάλη στην ομάδα μας μέσω e mail λίγο μετά τα μεσάνυχτα τις 20ης Σεπτεμβρίου. 

Στην Εισαγγελία κατατέθηκε αντίγραφο του συγκεκριμένου βίντεο ντοκουμέντου προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις εις βάρος άνδρα της αστυνομικής δύναμης που περιφρουρούσε στο πλαίσιο αστυνόμευσης την πορεία που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα στην μνήμη του Παύλου Φύσσα και ο οποίος φαίνεται να χτύπησε πολίτη που συμμετείχε στην ειρηνική διαδήλωση χθες το απόγευμα.  



Το βίντεο που αμέσως δημοσιεύσαμε στην ομάδα μας στο Facebook Πολύτεκνοι Τρίτεκνοι Γονείς προκάλεσε την οργή των μελών της διαδικτυακής μας κοινότητας ενώ την επόμενη ημέρα  μεγάλα site αλλά και ομάδες κοινωνικής δικτύωσης φιλοξένησαν το ντοκουμέντο. 

Τη Δευτέρα θα διαβιβαστεί η υπόθεση για την διενέργεια προανάκρισης στο Τμήμα Ποινικής Διαδικασίας της Εισαγγελίας του Πρωτοδικείου Αθηνών.



ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΑΛΗ


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

«Ευελπιστώντας να καταδείξετε τον απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται άνδρες της αστυνομίας σ έναν διαδηλωτή άοπλο που συμμετείχε στην ειρηνική πορεία διαδήλωσης στην μνήμη  του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα σήμερα το απόγευμα , σας στέλνουμε βίντεο όπου καταγράφεται ο άγριος ξυλοδαρμός του.
Δείξτε στον κόσμο την εικόνα ώστε όλοι να καταλάβουν ότι οι εξαγγελίες του υπουργού Δένδια σε συνάρτηση με το βίντεο που έχετε στα χέρια σας δεν ταιριάζουν. Ο κάθε Έλληνας ας βγάλει τα συμπεράσματα του! Ζήτω η Ελευθερία! Τιμή στον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα»