Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή Σωματείου Εργαζομένων Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ν. Αττικής προς τον ρουφιάνο των υπουργών Θ. Μπαλασσόπουλο



Κύριε «Πρόεδρε»
Με ενδιαφέρον διάβασα την νέα ανοιχτή επιστολή (Νο 2) – πρόσκληση – πρόκληση που αναφέρεται στο θέμα της διαχείρισης των αυτοκινήτων που ιδιωτική εταιρεία έχει παραχωρήσει στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α στα πλαίσια σύμβασης για την επίβλεψη έργων στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής.


Επειδή γίνεται αντιληπτό ότι δεν έχετε κατανοήσει πλήρως ή έχετε ξεχάσει τη σκοπιμότητα της παραχώρησης θα μου επιτρέψετε να σας υπενθυμίσω και να σας διευκρινίσω ορισμένα σημεία σχετικά με το θέμα αυτό. Τα αυτοκίνητα παραχωρούνται με βάση υπάρχουσες συμβάσεις στον
Ε.Δ.Σ.Ν.Α. προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση στελεχών του στα μέτωπα εκτέλεσης έργων και παροχής υπηρεσιών.

Θα σας πρότεινα σε ένα διάλλειμα των διεκδικητικών αγώνων σας να επισκεφθείτε τον Χ.Υ.Τ.Α. και να διαπιστώσετε «ιδίοις όμμασι» την χρήση των οκτώ (8) οχημάτων που αναφέρετε στην επιστολή σας.


Σήμερα επιλεκτικά (για να μη σας κουράσω και αποσπάσω την προσοχή σας από την διεκδίκηση δημαρχιακού θώκου) θα αναλύσω μονάχα το θέμα του αυτοκινήτου με αριθμό κυκλοφορίας ΙΡΕ 2714 μάρκας SUZUKI το οποίο έχει διατεθεί με απόφαση του πρώην Προέδρου, για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών και χρησιμοποιώ όχι αποκλειστικά αφού αυτό χρησιμοποιείτε σύμφωνα με την απόφαση και από συνάδελφο οδηγό των γραφείων. 
Αυτά για να σταματήσετε επιτέλους τις ψευτιές σας.


Όπως πολύ σωστά επισημαίνετε, έχω διττό ρόλο στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. Αφενός του Προϊσταμένου του Τμήματος Λογιστηρίου και Ελέγχου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και αφετέρου του Πρόεδρου του συλλόγου εργαζομένων του Συνδέσμου.


Ως Προϊστάμενος του ανωτέρου Τμήματος εργάζομαι με πλήρες ωράριο σε αντίθεση με εσάς που ασχολείσθε με «περιστεράκια» και «παπαγαλάκια» από τα οποία προσδοκάτε να σας βοηθήσουν στον «νυν υπέρ πάντων αγώνα» σας για την υποψηφιότητα σας στον Δήμο Γλυφάδας. Είναι απαραίτητο λοιπόν να επισκέπτομαι πολλάκις με την παραπάνω ιδιότητα τις εγκαταστάσεις του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής για να έχω εικόνα και άποψη για το που διατίθενται τα χρήματα για τα οποία υπογράφω.


Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων και πέραν του ωραρίου επισκέπτομαι συχνάκις τον χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. για να έχω προσωπική άποψη για τα προβλήματα διαχείρισης των απορριμμάτων και για τα προβλήματα των εργαζομένων. Εσείς βέβαια, έχετε διαφορετική αντίληψη για το πώς ένας Πρόεδρος πρέπει να δρα, όπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες που επισυνάπτονται στην επιστολή μου.


Επίσης θα πρέπει να σας βεβαιώσω ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ να βρεθώ στον χώρο του Χ.Υ.Τ.Α σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως π.χ. όταν πολλάκις και παρανόμως επιχειρείτε να κλείσετε τον Χ.Υ.Τ.Α θέτοντας σε ομηρία 5.000.000 κατοίκους του λεκανοπεδίου. 


Σαςθυμίζω επίσης ότι πριν μερικά χρόνια όταν το παραχωρηθέν αυτοκίνητο χρησιμοποιούσε ο «εύθικτος» εκπρόσωπό σας στον Χ.Υ.Τ.Α., που έκλεινε την είσοδο και εμπόδιζε τα απορριμματοφόρα να εισέλθουν στον χώρο, τότε δίνατε εύσημα και ποτέ δεν καταγγέλλατε οτιδήποτε συνέβαινε στον Χ.Υ.Τ.Α.

Προσπαθείτε ακόμα, να κοροϊδέψετε τους πάντες με την ευθιξία τουσυνδικαλιστικού σας στελέχους περί δήθεν παράδοσης του αυτοκινήτου (που κατείχε επί δεκαετία και πλέον) και παραίτησης του από την Ε.Ε της ΠΟΕ ΟΤΑ, όταν πολύ νωρίτερα είχε υποβάλλει αίτηση με αρ. πρ.6325/ 11-10-2013 παραίτησης για συνταξιοδότηση στον ΕΔΣΝΑ. Αυτή είναι η αξιοπιστία σας. Δεν μπορείτε πλέον να κοροϊδέψετε τους εργαζόμενους μέλη των Δήμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Παρόμοια είναι και η τακτική σας με τις ΚΟΙΝ.Σ.Π. τις οποίες καταγγέλλετε επιλεκτικά και αγνοείτε προκλητικά όταν πρόκειται για Δήμο που εργάζεστε, όπως τον δικό σας «αξιότιμε πρόεδρε» της ΠΟΕ
ΟΤΑ. Εμείς όμως μπορούμε να κατανοήσουμε την ανοχή σας για τις προσλήψεις αυτές, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για δικούς σας σκοπούς……..

Τέλος, συμφωνώ μαζί σας ότι η Διοίκηση του ΕΔ.Σ.Ν.Α. και το Σωματείο Εργαζομένων δεν μπορούν να σας κλείσουν το στόμα, ούτε να σας το «μπουκώσουν», καθώς είναι ήδη «μπουκωμένο» με «παρασιτικά παπαγαλάκια».

Υ.Γ. Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες.

Αθήνα, 20/11/2013


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου