Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Το 2014 ξεπαγώνουν οι πλειστηριασμοί


Για το καλοκαίρι του 2014 σχεδιάζει να αναβάλει η κυβέρνηση την άρση του«παγώματος» των πλειστηριασμών ακινήτων, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε στους κόλπους της, αλλά και τη σφοδρή επίθεση που δέχεται από την αντιπολίτευση.

Πονοκέφαλος για Σαμαρά το «ξεπάγωμα» 

Οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών, ανάγκασαν τον Αντώνη Σαμαρά να μην ανοίξει τον «καυτό» φάκελό τους.

Χθες, πάντως, ο πρωθυπουργός έστειλε

σαφέστατο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, αναλαμβάνοντας ο ίδιος προσωπικά την επίλυση του τόσου «καυτού» για την κυβέρνηση και την κοινωνία, θέματος, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Στην πρώτη, μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του Δεκαπενταύγουστου, για την κυβέρνηση ευρεία σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή 17 υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών, τέθηκε στο τραπέζι η πορεία όλων των προαπαιτούμενων του Σεπτεμβρίου, καθώς ο πρωθυπουργός επιθυμεί όπως όλα έχουν ολοκληρωθεί έως τις αρχές του επομένου μηνός, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στη νέα διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Οι αντιδράσεις, όμως, που έχουν προκληθεί εντός και εκτός του κυβερνητικού σχηματισμού, για το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών, ανάγκασαν τον Αντώνη Σαμαρά να μην ανοίξει τον «καυτό» φάκελό τους, αφού, όπως τόνισε χαρακτηριστικά στους υπουργούς που μετείχαν στη σύσκεψη, «είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, θέλω να το δω προσωπικά και σε βάθος.


11 βουλευτές κατά


Δεν μπορεί να συζητηθεί επί του παρόντος». Δήλωση η οποία, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, φανερώνει ότι ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει πολύ καλά την ευαισθησία της κοινωνίας επί του συγκεκριμένου θέματος, γεγονός που σημαίνει ότι οι χειρισμοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και στοχευμένοι, ώστε να αποφευχθεί τυχόν πολιτικό... «ατύχημα», με δεδομένες και τις αντιδράσεις - διαφωνίες των 11 βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου