Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Χρόνια σου πολλά Ηλία. Είσαι μέσα στην καρδιά μας



14 Αυγούστου… Η ευχή μια μάνας με συγκλονίζει «Χρόνια αγγελικά Ηλία -Παναγιώτη μου!!!! Απόψε πάλι θα είναι έντονη η απουσία σου στην εκκλησία μας κάθε χρόνο ήσουν εκεί κ όλοι μιλούσαν για σένα κ καμάρωνες!!!!» 

Η Σουζάνα Νικήτα ανήμερα της Παναγίας εύχεται στο αγγελούδι της και μοιράζεται με όλους εμάς τα συναισθήματα της για την απώλεια του μικρού της Λιάκου. Το παίδεψα μέρες - έγραφα – έσβηνα . Οι λέξεις και η στοίχιση έβγαιναν με δυσκολία. Ίσως γιατί προσπαθούσα να περιγράψω στο χαρτί όλα τα δικά μου συναισθήματα αισθανόμενος την απώλεια μιας μάνας. 

Τελικά όμως το μεγαλύτερο μάθημα σε όλους μας το χαρίζει απλόχερα η ζωή. Κάπως έτσι ξεκινά και η ιστορία της μαμάς Σουζάνας που ο θεός της χάρισε τον Ηλία της 6 χρόνια πριν. Η ζωή του ξεκίνησε με τις δυσκολίες μπροστά του από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον κόσμο. Αναπτυξιακά προβλήματα και προβλήματα στην καρδιά ανάγκασαν τους γονείς του, να επισκέπτονται τα νοσοκομεία όλο και πιο συχνά. «Μη φοβάσαι δεν είναι τίποτα. Θα μπεις στο χειρουργείο και θα βγεις». Με αυτά τα λόγια, ο Ηλίας ξεπερνούσε τον εαυτό του δίνοντας κουράγιο στους γύρω του, όταν αυτοί αντιμετώπιζαν δυσκολίες. Ήταν αυτός που έδινε δύναμη στην οικογένειά του στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο ίδιος και αυτός που δεν άφησε τη ζωή να παίξει μαζί του, αλλά την κρατούσε εκείνος στα χέρια του , παίζοντας μαζί της.  Δυστυχώς όμως χρειαζόταν μια επέμβαση για να τον κρατήσει στην ζωή! Μία επέμβαση, που όπως λέει η μητέρα του, άργησε 6 μήνες. 

«Μαμά σου χαρίζω ένα σύννεφο, μια πεταλούδα, μια μέλισσα» 

«Αυτό που κρατάω από εκείνον είναι οι στιγμές, που ερχόταν και μου έλεγε: “Σου χαρίζω ένα σύννεφο, μια πεταλούδα, μια μέλισσα»Μου λείπει πολύ, παρά το γεγονός ότι έχω άλλα δύο παιδιά μεγαλύτερα. Νοιώθω όμως, γαλήνια και ήρεμη, παρά τη μοναξιά που με κυριεύει”, λέει η φίλη μας Σουζάνα. 
Ο μικρός Λιάκος, κουρασμένος από τη γραφειοκρατία και τα τερτίπια του κόσμου γύρω του, αποφάσισε να φύγει με τον δικό του τρόπο, αφήνοντας ισχυρή παρακαταθήκη σε όσους τον ήξεραν, ότι «όλοι μας είμαστε δυνατοί, αρκεί να ψάξουμε για να βρούμε τη δύναμη μέσα μας». 

Σουζάνα μου τα λόγια σου να ναι «αγκαλιά»  για όλους εμάς που έχουμε την τιμή να σε συναντάμε στην ομάδα μας Πολύτεκνοι-Τρίτεκνοι-Γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου