Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Τάρτα γιαουρτιού …ένα δροσερό γλύκισμα



Κορίτσια μου καλημέρα, 

σας έχω ετοιμάσει μια φανταστική συνταγή για ένα δροσερό και πανεύκολο γλύκισμα που μπορείτε να το κάνετε χωρίς πολύ κόπο αλλά και χωρίς πολλά έξοδα. Ειναι μια κλασσική πολίτικη συνταγή που εγώ βέβαια την γνωρίζω από την αγαπημένη μου γιαγιά μια και καλοκαίρια πάντα είχε την τιμητική της τα Κυριακάτικα πρωινά στο τράπεζι του εξοχικού που μας φιλοξενούσε και σίγουρα θα την λατρέψουν και τα παιδάκια σας όπως άλλωστε ακόμα την ζητάνε και τα δικά μου. Η τάρτα γιαουρτιού λοιπόν είναι από τα άσπρα γλυκά που μένουν αξέχαστα και ξυπνάνε μνήμες. Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη βάση είναι 500 γρ. αλεύρι250 ml γάλα χλιαρό 70 γρ. ζάχαρη, 1 φακ. μαγιά ξηρή, 70 γρ. λιωμένο βούτυρο, βανίλια, αλάτι, 2 αυγά, για την γέμιση, 70 γρ. βούτυρο, 150 γρ, ζάχαρη, 150 γρ. γιαούρτι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και το αναμιγνύουμε με την μαγιά, την ζάχαρη το αλάτι και την βανίλια. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το
λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τα αυγά και ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 ακόμα λεπτά. 
Αφήνουμε την ζύμη σε θερμό μέρος για μισή ώρα μέχρις ότου διπλασιαστεί σε όγκο. 

Ξαναζυμώνουμε για 5 λεπτά. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και και απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο και πασπαλίζουμε σποραδικά μαζί μετά 150 γρ. ζάχαρης. 

Αφήνουμε ξανά σε ζεστό χώρο μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό , το αλείφουμε με τα 150 γρ. γιαούρτι και το ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά και είναι έτοιμη η αφράτη τάρτα γιαουρτιού μας!!!!! 

Καλή επιτυχία
Μαρία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου