Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Παίζοντας και μαθαίνοντας μέσα απο τον χορό

Γράφει και μας συμβουλεύει η φίλη μας  Ρία Δούμπα δασκάλα χορού στον Αθλητικό Σύλλογο Μοσχάτου ΑΠΟΛΛΩΝ 

Ρία Δούμπα

Μέσα από τον χορό, τα παιδιά γυμνάζονται διασκεδάζοντας. Έτσι, μαθαίνουν να αγαπούν τη σωματική άσκηση γνωρίζοντας παράλληλα πόσο σημαντική είναι για το σώμα τους. Εκτός όμως από την καλή φυσική κατάσταση, ο χορός συμβάλλει και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού, ενισχύοντας την κοινωνικότητα και την αυτοπεποίθησή του. Η ένταξή τους σε μια χορευτική ομάδα ενισχύει την κοινωνικότητα και την αυτοπεποίθησή τους, τους διδάσκει τον σεβασμό προς τον εαυτό τους και τους άλλους και τους μαθαίνει την έννοια της πειθαρχίας και της συγκέντρωσης σε ένα στόχο. Ακόμα αναπτύσσει την εκφραστική ικανότητα των παιδιών, βοηθώντας τα να εκφράζονται όχι μόνο με τις λέξεις αλλά και με το σώμα τους.

Δώστε την ευκαιρία στο παιδί σας να ανακαλύψει τον χορό και σίγουρα θα τον λατρέψει! 

Μέσα από τον χορό, τα παιδιά γυμνάζονται διασκεδάζοντας. Έτσι, μαθαίνουν να αγαπούν τη σωματική άσκηση γνωρίζοντας παράλληλα πόσο σημαντική είναι για το σώμα τους. Εκτός όμως από την καλή φυσική κατάσταση, ο χορός συμβάλλει και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού, ενισχύοντας την κοινωνικότητα και την αυτοπεποίθησή του. 

Η ένταξή τους σε μια χορευτική ομάδα τους διδάσκει τον σεβασμό προς τον εαυτό τους και τους άλλους και τους μαθαίνει την έννοια της πειθαρχίας και της συγκέντρωσης σε ένα στόχο. Ακόμα αναπτύσσει την εκφραστική ικανότητα των παιδιών, βοηθώντας τα να εκφράζονται όχι μόνο με τις λέξεις αλλά και με το σώμα τους.


Δώστε την ευκαιρία στο παιδί σας να ανακαλύψει τον χορό και σίγουρα θα τον λατρέψει!

Ζωντανεύοντας εικόνες: Διαλέξτε όποια μουσική σας αρέσει(αρκεί να μην είναι πολύ ρυθμική) και δείξτε στα παιδάκια σας με απλές κινησούλες στοιχεία από την φύση(πως κουνιέται ένα δέντρο όταν φυσάει,το νερό, μια πεταλούδα κλπ)στην ουσία ζωντανέυουμε εικόνες. Να εξηγείται κάθε κίνηση σας στο παιδί. Χρησιμοποιήστε ολόκληρο το σώμα σας, τα χέρια σας... παίξτε με τα παιδάκια σας και την φαντασία τους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου