Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΥΔΑΠ: Δικαιούνται Τρίτεκνοι & Πολύτεκνοι μείωση στο κόστος κατανάλωσης νερού


Μετά την επικοινωνία μας με την κεντρική διοίκηση της ΕΥΔΑΠ Α.Ε και του από 20/9/2013 αιτήματος της ομάδας μας Πολύτεκνοι Τρίτεκνοι Γονείς που αποστείλαμε μέσω fax σχετικά με την παροχή ενημέρωσης από μέρους της εταιρείας για την εφαρμογή μειωμένου τιμολογίου σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειας στο πλαίσιο ισχύος του ειδικού Τιμολογίου που εφαρμόζεται και από άλλες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας , λάβαμε την εξής ακόλουθη απάντηση:


«Απαντώντας στην από 20/9 αίτησης σας για την παροχή διευκρινήσεων σχετικά με την εφαρμογή από την ΕΥΔΑΠ Α.Ε σχετικής διάταξης για τις προϋποθέσεις Ειδικού Τιμολογίου Πολυτέκνων σας απαντάμε :

Με αφορµή την υπ’ αριθ. ∆6/2562 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ1758Β/30-11-2004) (Συν.1) που αναφέρεται σε τροποποίηση της παρ. Βα του αρθ. 3.2.3. της υπ’ αριθ. ∆6/1300 Απόφασης «Έγκριση του Νέου Κανονισµού Λειτουργίας ∆ικτύου Ύδρευσης της ΕΥ∆ΑΠ» (ΦΕΚ 1396Β/22-10-2001) σχετικά µε τις προϋποθέσεις χορήγησης και τη διαδικασία που απαιτείται να αποκτήσει κάποιος το Ειδικό Τιµολόγιο Πολυτέκνων σας παντάμε τα εξής:
Η ειδική τιµολόγηση πολύτεκνων οικογενειών εφαρµόζεται στις περιπτώσεις και των πενταµελών οικογενειών (τρίτεκνες οικογένειες) και άνω µε τρία ή περισσότερα προστατευόµένα παιδιά (πολύτεκνες οικογένειες).

Προστατευόµενα θεωρούνται τα παιδιά µέχρι της συµπλήρωσης του 18ου έτους της ηλικίας τους ή του 25ου έτους εφ’ όσον σπουδάζουν σε αναγνωρισµένες σχολές του εσωτερικού ή του εξωτερικού. Επίσης και τα ανίκανα προς εργασία παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας. 

Απαραίτητα παραστατικά:

α. Υποβολή αίτησης. 

β. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του οικείου Ο.Τ.Α. 

γ. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι ο αιτών οφείλει να ενηµερώσει την

ΕΥ∆ΑΠ για οποιαδήποτε µεταβολή επέλθει στην οικογενειακή του κατάσταση. 

δ. Σε πέριπτωση ενοίκου έντυπη αίτηση που παραλαµβάνει από τα

Περιφερειακά Κέντρα της ΕΥ∆ΑΠ (Συν.4) σύµφωνα µε την οποία ο ιδιοκτήτης
δηλώνει ότι η συγκεκριµένη παροχή υδροδοτεί αποκλειστικά και µόνο την
οικογένεια του ενοίκου και ότι σε περίπτωση λήξης της µίσθωτικής σύµβασηςή αποχώρησης του ενοικιαστή, οφείλει να δηλώσει αυτή άµεσα στην ΕΥ∆ΑΠ. 

Η αίτηση πρέπει να είναι θεωρηµένη από οποιαδήποτε δηµόσια αρχή. 

ε. Πιστοποιητικά σπουδών (για τα άνω των 18 ετών παιδιά που σπουδάζουν) 

ζ. Στην περίπτωση που ένα ή περισσότερα παιδιά είναι ηλικίας µεγαλύτερης των 18 ετών, απαιτείται προσκόµιση αντιγράφου ∆ήλωσης Φορολογίας Εισοδήµατος ή Εκκαθαριστικό Εφορίας ή Βεβαίωση από την Εφορία από την οποία να προκύπτει ο αριθµός των προστατευόµενων µελών.» Καταλήγει η απάντηση της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου