Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Παίξτε με τα παιδιά κάνοντας... σχοινάκι

Της: Ρίας Δούμπα δασκάλας χορού στον Αθλητικό Σύλλογο Μοσχάτου ΑΠΟΛΛΩΝ 

Ρία Δούμπα

Οι γονείς συνήθως εργάζονται πολλές ώρες μακριά από τα παιδιά τους. 



Έτσι μετά από μια πολύ κουραστική μέρα ο χρόνος που περνάμε με τα παιδιά μας είναι ελάχιστος.


Πέρα από της δραστηριότητες που κάνουν τα παιδιά έξω από το σπίτι μπορούμε και εμείς ενεργά να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν δημιουργικά πράγματα μέσα στο σπίτι πάντα όμως με την συμμετοχή μας.


Είναι σημαντικό το παιδί να έρχεται σε επαφή με άλλα άτομα προκειμένου να μάθει τους «κανόνες» της ομάδας και έννοιες όπως «μοιράζομαι», «περιμένω τη σειρά μου» κ.λπ. προκειμένου να μπορεί στο μέλλον να εντάσσεται ομαλά σε ομάδες. Βάλτε μουσική στο ραδιόφωνο και χορέψτε μαζί με τα παιδιά σας μέχρι εξάντλησης!!! 

Η Ρία με τους μικρούς μαθητές της
Ορίστε μια μέρα χορού την οποία θα τηρείτε κάθε εβδομάδα. Αγοράστε το γνωστό από τα παιδικά μας χρόνια σχοινάκι, ένα για εσάς και ένα για τα παιδιά, τα παιδιά θα ξετρελαθούν παίζοντας μαζί σας και βλέποντας σας να χοροπηδάτε!!
Ο χορός είναι διασκέδαση και σωματική άσκηση.Μέσα από τον χορό το παιδί αρχίζει να σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους μαθαίνοντας την έννοια της πειθαρχίας. 

Μείνετε συντονισμένοι με τα παιδιά σας μέσω της δραστηριότητας!! Περάστε τους τα πανέμορφα μηνύματα του αθλητισμού και του χορού και θυμηθείτε πάντα!!!!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου