Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Παράνομες οι σχολικές λίστες

























Της Βίκυς Δήμα

Τις προηγούμενες ημέρες πολλοί ήταν οι γονείς που κατήγγειλαν στην ομάδα μας στο Facebook Πολύτεκνοι Τρίτεκνοι Γονείς ότι δάσκαλοι αλλά και παιδαγωγοί τους έδωσαν λίστες με σχολικά προϊόντα που θα έπρεπε να αγοράσουν υποδεικνύοντας συγκεκριμένα καταστήματα για την αγορά τους. 
Ωστόσο κακώς οι εκπαιδευτικοί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δίνουν στους μαθητές μια λίστα με τα υλικά που πρέπει να προμηθευτούν, επιβαρύνοντας σημαντικά τους ήδη περιορισμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Με δεδομένο μάλιστα, ότι πολλές οικογένειες έχουν δύο ή και περισσότερα παιδιά, τότε είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς την οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται.



«Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία», επισημαίνει ο αρμόδιος υφυπουργός, Συμεών Κεδίκογλου απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, με αφορμή καταγγελίες γονιών ότι παραδίδεται στους μαθητές κατάλογος με διάφορα σχολικά είδη (ντοσιέ, χαρτί Α4, ψαλίδια, ντοσιέ, κουτιά αποθήκευσης κλπ.) υψηλού κόστους. 


Ο υφυπουργός Παιδείας στην απάντησή του σημειώνει πως από τις Διεύθυνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς όλους τους εκπαιδευτικούς «να μην προβαίνουν στη σύνταξη και διανομή σχολικών λιστών προς τους μαθητές και τους γονείς αυτών, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται σχετικά από την κείμενη νομοθεσία που αφορά στη λειτουργία των σχολικών μονάδων».

1 σχόλιο:

  1. Δεν προβαίνουν όλοι στην διανομή σχολικών λιστών αλλά ζητάνε κάποιο ποσό για να τα αγοράσουν οι ίδιοι.Για αυτό τι κάνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή