Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς: Μυτιλήνη-Γλυκό ραβανί με ινδοκάρυδο

Σήμερα Τρίτη στην ενότητα του Blog ΓοΝεΙς ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς θα σας δείξω μια συνταγή γλυκού που εδώ στη Μυτιλήνη το κάνουμε για το καλωσόρισμα. Έτσι για τα ευχάριστα νέα του ΟΓΑ βρε παιδί μου !!!


Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί 25εκ χ 40εκ. 

1 βιτάμ σε κύπελλο σε θερμοκρασία δωματίου Καρτήστε κυπελλάκι του βιταμ θα σας χρειαστεί για να μετρήσετε τα υπόλοιπα υλικά. 

Τα υλικά μας 

2 κυπελλάκια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

2 κυπελλάκια ινδοκαρυδο 

1 κυπελλάκι ζάχαρη 
1 κυπελλάκι γάλα 

2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπεκιν πάουντερ 

4 αυγά 

2 βανίλιες 

Εκτέλεση 

Ανακατέψτε το αλεύρι με το ινδοκαρυδο και το μπεκιν παόυντερ εν συνεχεία ανακατέψτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτη κρεμά συνεχίστε το ανακάτεμα και ρίξτε ένα ένα τα αυγά 

Αμέσως χαμηλώστε την ταχύτητα στο μιξεράκι και ρίξτε τις βανίλιες, συνεχίστε ρίχνοντας εναλλάξ το γάλα με το μείγμα στέρεων σε 4 δόσεις. 

Ψήστε το γλυκό το σε προθερμασμένο φουρνο στους 170 βαθμούς περίπου για μία (1) ώρα. 

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε 

2 κούπες ζάχαρη 

2 κούπες νερό 

1 κουταλιά χυμό λεμονιού λίγη φλούδα λεμονιού και λίγο ανθόνερο. 

Βράζετε όλα τα υλικά για 5 λεπτά αμέσως μετά ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι μας κουταλιά, κουταλιά πάνω στο γλυκό και αφού κρυώσει ρίχνουμε το τρίμα ινδοκαρυδου (Ινδική καρύδα) 


Καλή επιτυχία σε όλους!!!!!!!!!

Μαρία Κουφοπαντελή
Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου