Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς: Μπουτάκια κοτόπουλο με κρούστα

Ένα γρήγορο και οικονομικό φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι αλλά και για καλέσματα. (Αγαπημένη μου συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου)


Εκτέλεση

Βάζουμε το κοτόπουλο σε πυρίμαχο σκεύος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί όσο περισσότερο γίνεται (από 4 έως 24 ώρες). 

Σε μπολ βάζουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και βουτάμε ένα – ένα μπουτάκι στο στέρεο μείγμα. Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ισομοιράζουμε από ένα μικρό κομματάκι βούτυρο πάνω σε κάθε μπουτάκι. 
Σε αυτό το στάδιο τα φυλάμε σκεπασμένα στο ψυγείο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στου 180C για 45’ λεπτά να ροδίσουν κάλα. Αν τα φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 30’ πριν τα ψήσετε.

Υλικά συνταγής
12 μπουτάκια κοτόπουλο
1 συσκευασία γιαούρτι (200γρ.)
2 φλ. φρυγανιά
1 φλ. παρμεζάνα
1 κ. σ. πάπρικα
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
Αλάτι
2 κ. σ. βούτυρο
φρεσκοτριμμένο πιπέριMερίδες: 4
Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά

Καλή επιτυχία
Νατάσα Παλίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου