Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς: Πατατούλες με κρέμα γιαουρτιού

Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: 45΄

Υλικά (για 20 τεμάχια):

10 πατατούλες μικρές
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη ή θρούμπι ή μαντζουράνα ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή
1 πακέτο καπνιστή πέστροφα (170 - 190 γρ.)


Για την κρέμα γιαουρτιού:
200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό
50 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη και χτυπημένη σε σαντιγί
50 γρ. ανθότυρο ή μανούρι
3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. σούπας άνηθος ή δυόσμος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

4 κλαράκια σχοινόπρασο κομμένα σε 20 μικρά μικρότερα κομμάτια (σε γλαστράκι σε φυτώρια) ή 1 κουτ. σούπας ξερό

Διαδικασία:

Πλένουμε καλά τις πατατούλες και τις βράζουμε με τη φλούδα για 20 - 25 περίπου λεπτά ώστε να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Oταν είναι έτοιμες οι πατάτες τις σουρώνουμε, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, τις ρίχνουμε σε ένα μπολ και τις ανακατέβουμε με αρκετό αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και το αρωματικό που θα χρησιμοποιήσουμε.

Κατόπιν τις στρώνουμε σε ένα ταψί με τη φλούδα προς τα κάτω και τις ψήνουμε για άλλα 20 - 25 λεπτά στο φούρνο. Τις αφήνουμε να κρυώσουν στην πιατέλα που θα τις σερβίρουμε.

Κρέμα γιαουρτιού: Χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη καλά όλα τα υλικά σε μπολ ή τα βάζουμε στο μούλτι και στο τέλος προσθέτουμε τη σαντιγί. Ανακατεύουμε για λίγο ακόμη και με ένα κουταλάκι βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού από την κρέμα στο κέντρο της κάθε μισής πατάτας.
Χωρίζουμε τα φιλέτα της πέστροφας και τα κόβουμε σε 20 κομματάκια.
Βάζουμε ένα κομματάκι πέστροφας πάνω από την κρέμα και διακοσμούμε με το σχοινόπρασο. Σερβίρουμε αμέσως.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Αντί για πέστροφα μπορούμε να βάλουμε την ίδια ποσότητα σε καπνιστό σολομό ή 10 φέτες προσιούτο κομμένες στη μέση ή 1 κουτ. σούπας αυγά σολομού ή ρέγγας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου