Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς: Κασερόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Μια πίτα εύκολη που θα σας βγάλει "ασπροπρόσωπες" σε κάθε τραπέζι ή για μια εύκολη λύση για βραδινό και όχι μόνο...

ΥΛΙΚΑ 

-1 πακέτο φύλλο κανταΐφι 600 γρμ κίτρινα τυριά τριμμένα (γκουντα ενταμ ρεγκατο .... ή άλλα της αρεσκείας σας, αλλά τα δυο από αυτά να είναι γλυκά τυριά)

-1 λίτρο γάλα 3 αυγά 200 γρμ βίτα αλάτι – πιπέρι!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Χωρίζουμε το κανταΐφι σε δυο ίσα μέρη και αρχίζουμε να το ανοίγουμε με τα χέρια...( αν έχετε και νεύρα το ... ξεμάλλιασμα θα σας δώσει μεγάλη ευχαρίστηση.... χαχαχα)

Στο μεταξύ έχουμε βουτυρώσει ένα πυρέξ ή ταψάκι και βάζουμε το υπόλοιπο βίταμ να λιώσει… Στρώνουμε τη μίση ποσότητα καταιφι στο ταψί και με κουτάλι περιχύνουμε επάνω το μισό από το λιωμένο βιταμ!

Στη συνεχεία προσθέτουμε τα τυριά τα τριμμένα και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από φύλλο κανταΐφι!

Βάζουμε το υπόλοιπο βίταμ, χτυπάμε σε μπολ το γάλα, με τ΄αυγα και αλατοπίπερο..

Περιχύνουμε μ΄ αυτό την πίτα και την αφήνουμε στο ψυγείο όσο δυνατόν περισσότερο (Αν την αφήσετε αποβραδίς στο ψυγείο το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο) 1

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι… Για πιο γευστικό αποτέλεσμα μπορείτε να βάλετε και λίγο ροκφόρ (σε όσους αρέσει δηλαδή) !

Μερικοί βάζουν στη συγκεκριμένη πίτα και φέτα αλλά εγώ δεν την προτιμώ... τη θέλω μόνο με κίτρινα τυριά τη συγκεκριμένη!!

Η συνταγή μας αυτή γίνεται επίσης και με ψωμί του τοστ!

Στρώνω σε πυρέξακι τις φέτες του τοστ ελαφρά βουτυρωμένες, επόμενη στρώση τυριά, μετά ξανά ψωμί του τοστ και τυριά και τελειώνω πάλι με ψωμί του τοστ..

Η συνεχεία με το γάλα και τ΄αυγα παραμένει η ίδια μόνο που το υπόλοιπο βίταμ που περισσέψει από αυτό που έχω αλείψει τις φέτες, το λιώνω και το ρίχνω στην επιφάνεια της πίτας…

Καλή επιτυχία

Λίζα Γώγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου