Συμβουλές από την μαμά Ευγενία Ασπιώτη-
Και επειδή όλες και όλοι μας ασχολούμαστε με την κουζίνα μιας και οι Έλληνες είμαστε λάτρεις του μαγειρέματος , παρακάτω σας δίνω χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε τη ζωή σας στην κουζίνα πιο εύκολη...
Οδοντογλυφίδα για το καθάρισμα κρεμμυδιών.
Αν τα κρεμμύδια σας προκαλούν δάκρυα, δώστε λύση με μία οδοντογλυφίδα.
Αν κάθε φορά που καθαρίζετε κρεμμύδια δαγκώνετε μία οδοντογλυφίδα δεν θα έχετε δάκρυα.
με το χυμό σε διάφορα σημεία του ωμού κρέατος.
Αφήνουμε το κρέας για μια ώρα και μετά το ψήνουμε.
τις βάζουμε σε κρύο νερό και τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με 1 κ.σ. μηλόξιδο.
Καθαρίζοντας το αυγό. Σκεύη που έχουν χρησιμοποιηθεί για το ανακάτεμα αυγών (ή γάλατος ή τυριού) πρέπει πρώτα να ξεπλυθούν με κρύο νερό και μετά να καθαριστούν με ζεστό νερό και σαπούνι.
Το ξέβγαλμα με ζεστό νερό "ψήνει" το αυγό και έτσι κάνει το πλύσιμο του σκεύους πιο δύσκολο.
Για πιο αφράτη ομελέτα, προσθέστε στα χτυπημένα αβγά 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου