Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς: Σιροπιαστό σαραγλί



Με τόσο υπέροχη ενότητα στο Blog μας για μαμαδοσυνταγές δεν μπόρεσα να κρατηθώ …. Μια ακόμα γλυκιά συνταγή και από μένα…

Σαραγλι λοιπόν και τα υλικά μας

1κιλό φύλλα κρούστας για γλυκά

500γρ καρύδια ψιλοκομμένα

1 κουταλακι γαρύφαλλο

2 φυλτζανια βουτηρο αγνο

1 φυλτζανακι φρυγανια τριμεννη




Για το σιροπι μας

4 φλιτζάνια νερό 3 φλιτζάνια ζάχαρη

2 κουταλιές γλυκόζη

1 βανίλια

Για την εκτέλεση ανακατεύουμε τα καρύδια το γαρύφαλλο την φρυγανιά σε μια λεκανιτσα βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε κάτω 2 φύλλα κρούστας το πασπαλίζουμε με λίγο γέμιση και μετά στρώνουμε άλλο ένα και διπλώνουμε τις άκρες πάνω κάτω και το κάνουμε οριζόντιο βράζουμε το βούτυρο και περιχύνουμε το κάθε σαραγλι το ψήνουμε για 1 ώρα στους 160 βαθμούς βάζουμε σε μια κατσαρόλα να γίνεται το σιρόπι και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά και τέλος ρίχνουμε το σιρόπι σε χλιαρό σαραγλι …



καλή επιτυχία γονείς Μαρια Κουφοπαντελλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου