Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς: Σούπα από πορτοκαλί κολοκύθα Από την Τόνια Δεληγιώργη




























Μια πολύ γευστική και πλόυσια σε θρεπτικά στοιχεία σουπίτσα προτείνω για σήμερα στην μεγάλη μας παρέα Γονείς

Τα υλικά μας είναι μια κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους,
λίγο κρεμμύδι ξερό
ελαιόλαδο
1 κλωναράκι σέλινο
ζωμό κότας
1/2 ποτηράκι κρασί
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
γιαούρτι. 


Τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και την κολοκύθα.


Σβήνουμε με το κρασί,και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό που τον έχουμε αραιώσει με νερό. Βάζουμε τα μπαχαρικά,σέλινο και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά περίπου.

Πολτοποιούμε την κολοκύθα στο multi, προσθέτοντας ζωμό από την σούπα,αναλόγως πόσο αραιή θέλουμε να την κάνουμε.
Και η σουπίτσα μας είναι έτοιμη να σερβίρουμε με 1 κουταλιά γιαούρτι και λίγο μοσχοκάρυδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου