Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς: Τυροπιτάκια κουρουδάκια με απλά υλικά που πάντα υπάρχουν -Της Λίζας Γώγου


ΥΛΙΚΑ 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (εγώ βάζω το 2% λιπαρά) στο ίδιο κεσεδάκι σχεδόν 3/4 σπορέλαιο 2 γεμάτες κ.σ. μαργαρίνη 2 αυγά από τα οποία τον 1 κρόκο θα τον κρατήσουμε για να αλείψουμε τα τυροπιτακια πριν το ψήσιμο 500 γρμ φαρίνα ή 500 γρμ αλεύρι + 1 φακελάκι μπεικιν

για τη γέμιση 250 γρμ τυρί φέτα 250 γρμ τυρί κίτρινο πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

λίγο σουσάμι προαιρετικά

Στη λαμαρίνα του φούρνου στρώνουμε χαρτί ψησίματος και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αναμιγνύουμε σε μπολάκι τα υλικά της γέμισης (αν θέλετε εδώ, μπορείτε να προσθέσετε και 1-2 κ.σ. γιαούρτι)

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε μεχρι να ενσωματοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουμε μια λεία ζυμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε ισομεγέθη μπαλάκια. Ανοίγουμε τη μπαλάκια με το χέρι μας και προσθέτουμε από τη γέμιση τυριών (περίπου 1 γεμάτο κ.γ.) και κλείνουμε καλά σε μισοφέγγαρο. Τοποθετούμε τα τυροπιτακια στο ταψί και αλοιφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο τον οποίο τον έχουμε αραιώσει με ελάχιστο νερό. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 για 40-45 λεπτά (ή ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία
Λίζα Γώγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου