Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς: Μιλφέιγ με σφολιάτα


Μια υπέροχη συνταγή για όλους τους φίλους και φίλες; της ομάδας μας ΓοΝεΙς

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι :

1 πακέτο σφολιάτα,
3κουτ.σούπας ζάχαρη κρυσταλλική(για τη σφολιάτα), 
2 φάκελα άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια 
1200 γρ γάλα
12 κουταλιές σούπας ζάχαρη 
1 βανίλια

1 κουταλιά σούπας βούτυρο
500 γρ κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές άχνη ζάχαρη
άχνη και κανέλα για πασπάλισμα 

Ανοίγω τα φύλλα σφολιάτας,τα βάζω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί,τρυπάω με ένα πιρούνι,πασπαλίζω με 1,5 κουτάλι ζάχαρη κρυσταλλική,και ψήνω για 30- 40 λεπτά στον αέρα στους 180 βαθμούς.

Ανά διαστήματα ανοίγω τον φούρνο,και ξεφουσκώνω(πιέζοντας με την μεμβράνη που ήταν τυλιγμένη η σφολιάτα)την σφολιάτα.Αφού γίνουν και τα 2 φύλλα,αφήνω να κρυώσουν,και ετοιμάζω την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού,προσθέτοντας στο τέλος το βούτυρο. 

Αφήνω να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά για να μην κάνει κρούστα η κρέμα.Χτυπώ και την κρύα κρέμα γάλακτος με τις 3 κουταλιές άχνη σε σαντιγύ. 

Προσθέτω το 1/3 σαντιγύ στην κρέμα βανίλια,και ανακατεύω απαλά. Βάζω 1 φύλλο σφολιάτας σε πυρέξ,στρώνω την 1/2 ποσότητα κρέμα βανίλιας,το επόμενο φύλλο σφολιάτας(έχω κρατήσει λίγο για τη διακόσμηση)την επόμενη κρέμα βανίλιας.Αφήνω λίγο να κρυώσει και βάζω σαντιγύ.

Διακοσμώ με τριμμένη σφολιάτα,κοσκινισμένη άχνη και κανέλα. Είναι το πιο αφράτο μιλφέιγ που έχετε φάει ποτέ...

Καλή επιτυχία ΓοΝεΙς
Τόνια Δεληγιώργη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου