Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς: ΓουΡουΝάΚια πιτσάκια


Η καλή μας φίλη στην ομάδα μας ΓοΝεΙς και μανούλα Νέλλη Πρωτονοτάριου πρωτοτύπησε φτιάχνοντας πιτσάκια  ΓουΡουΝάΚια... Και μοιράζεται την συνταγή της μαζί μας.... 


Υλικά για ζύμη πρώτη 

400 γρ αλεύρι, 1 πακέτο στιγμιαία μαγιά 7 γρ, 1 αυγό, 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι, 100 ml ζεστό γάλα, 1 πρέζα αλάτι
Δεύτερη ζύμη

150 γρ αλεύρι, 100 γρ βούτυρο, 1 πρέζα αλάτι


Γέμιση

Τυρί, Σάλτσα ντομάτας, Ρίγανη, Αλάτι


Επάλειψη

Ασπράδι αυγού, Κρόκος αυγού και λίγο γάλα

Οδηγίες

Ξεκινήστε κάνοντας τη ζύμη. Βάλτε όλα τα υλικά στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά. Μπορεί να χρειαστεί να να προσθέσετε λίγο επιπλέον αλεύρι, αλλά υποθέτω ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο παχύ είναι το γιαούρτι σας. 

Θα χρειαστεί να πάρετε μια μαλακή αλλά όχι κολλώδη ζύμη. Κάντε το σε μια μπάλα και αφήνετε στην άκρη να φουσκώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.

Εν τω μεταξύ, κάνουμε την δεύτερη ζύμη 

Ανοίγουμε τη μικτή ζύμη σε παχιά φύλλα και κόβουμε κύκλους από 6 cm - 2,4 εκατοστά σε διάμετρο.

Επίσης κόβουμε μικρότερους κύκλους (3 cm - 1,2 εκατοστά σε διάμετρο)  που θα χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τις μύτες και τα αυτιά. 

Για τα αυτιά κόψτε ενα κύκλο στα 4.

Για τη γέμιση, ανακατέψτε τη σάλτσα ντομάτας με λίγο αλάτι και ρίγανη. Για να κάνετε τα ψωμάκια γουρουνάκια βάλτε τα μισά από τα μεγάλα κυκλάκια επάνω σε ένα ταψί επενδεδυμένα με χαρτί ψησίματος.

Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα ντομάτας και ρίγανη και ένα μικρό κομμάτι τυρί στη μέση. 
Αλείψτε τις άκρες με λίγο ασπράδι αυγού και τοποθετήστε το άλλο μισό των μεγάλων κύκλων στην κορυφή. Πιέστε με τα δάχτυλά σας για να κλείσει καλά.

Τώρα συνδέστε τη μύτη και τα αυτιά με ασπράδι αυγού. Για να κάνετε τα μάτια και τα ρουθούνια, χρησιμοποιήστε μερικούς σπόρους κύμινου, ή σουσαμιου.

Αφήστε τα γουρουνάκια ψωμάκια να αυξηθούν και πάλι για 30 λεπτά, στη συνέχεια,τα αλείφουμε με κρόκο αυγού ανακατεμένο με λίγο γάλα.

Τα ψήνουμε σε προ θερμαινόμενο φούρνο στους 190-200 ° C για περίπου 15 λεπτά. 

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου