Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΟΓΑ: Καταβολή παλαιών οικογενειακών επιδομάτων ►Επιβεβαιωθήκαμε για ακόμα μια φορά


Του Κώστα Μιλόβα

Πλήρωσε ο ΟΓΑ παλαιά οφειλόμενα ποσά σήμερα Παρασκευή 28/2. Αν και η αρχική πληροφόρηση μας ήταν η 27η Φεβρουαρίου (σύμφωνα με το σχετικό μας άρθρο που αναρτήσαμε στις 11/2/2014) ο Οργανισμός εξέδωσε ανακοίνωση αλλά ενώ τα ποσά είχαν πιστωθεί ήδη στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων από την προηγούμενη. 

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί ο μικρός αριθμός των αιτήσεων που εγκρίθηκαν με βάση την επεξεργασία των υποβαλλόμενων στοιχείων με δεδομένο ότι είναι χιλιάδες οι αιτήσεις που ακόμα δεν έχουν επεξεργαστεί.
Μόλις 260 δικαιούχοι θα λάβουν αναδρομικά τα ποσά που τους αναλογούν και αφορούν το επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ και ισόβιες συντάξεις. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΓΑ η πληρωμή αυτή αφορά σε δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί πριν την κατάργηση των επιδομάτων και δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος τους. 

Το ποσό θα καταβληθεί εφάπαξ και αντιστοιχεί στο ποσό που δικαιώθηκαν με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και μέχρι την κατάργηση του επιδόματος (1-11-2012 ή 1-1-2013, ανάλογα με το επίδομα).

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 375.670,17 €.

ΟΓΑ: 27/2 Η καταβολή των οικογενεικών επιδομάτων στους δικαιούχους ΓοΝεΙς




Η ανακοίνωση του ΟΓΑ 27/2/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου