Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς: Συνταγή ''μαμαδοτούρτας" από την μαμά Τόνια Δεληγιώργη




























Μια υπέροχη και εύκολη συνταγή που θα εντυπωσιάσει φίλους και γνωστούς αλλά κυρίως θα ξετρελάνει τα παιδάκια σας...


Τα υλικά μας

Παντεσπάνι: 150 γρ φαρίνα, 50 γρ κακάο, 200 γρ. ζάχαρη, 8 αυγά.
κρέμα σοκολάτας: 600 γρ.κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή (όπως το γιαούρτι),400 γρ,φρέσκο γάλα, 200γρ.κρέμα γάλακτος 800 γρ κουβερτούρα, 2 ξύλο κανέλας, 2 κ.σ άχνη ζάχαρη.
Σιρόπι: 1 φλ.τσ.γάλα φρέσκο, 1 κ.σ μέλι, λίγο λικέρ αρεσκείας σας.

εκτέλεση:

Παντεσπάνι(το κάνω 2 μέρες πριν,για να μπορέσω να το κόψω εύκολα): χτυπώ τα αυγά με την ζάχαρη,μέχρι να ασπρίσουν και να 2πλασιαστούν σε όγκο. Κοσκινίζω μαζί 2 φορές,το κακάο με το αλεύρι,και προσθέτω σιγά-σιγά στο μείγμα,ανακατεύοντας με κουτάλι.το βάζω σε ταψάκι (40*30) ή (30 εκ-αν είναι στρογγυλό)αφού πρώτα έχω στρώσει λαδόκολλα. Ψήνα σε προθερμασμένω φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. αφήνω να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρω.Αφού κρυώσει τελείως το τυλίγω σε ζελοφάν,και το αφήνω 1 μέρα.

Κρέμα: ζεσταίνω το γάλα,με τα 200 γρ κρέμα γάλακτος και το ξύλο κανέλας(όχι να βράσουν),Τεμαχίζω την κουβερτούρα ,και τοποθετώ σε μπολ,ρίχνω από πάνω το μείγμα ζεστού γάλακτος,αφήνω 2 λεπτά,και ανακατεύω να λιώσει η σοκολάτα.Αφήνω να κρυώσει,και προσθέτω ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι,ώστε να γίνει όλο σοκολατένιο.σκεπάζω το μπολ΄και το αφήνω στο ψυγείο. (εγώ το κάνω από το προηγούμενο βράδυ και το αφήνω όλη την νύχτα να σφίξει).

Συναρμολόγηση: κόβω το παντεσπάνι με το μαχαίρι του ψωμιού στην μέση.Τοποθετώ ένα δίσκο στον πάτο και βάζω λίγι σιρόπι( ζεσταίνω το γάλα με το μέλι,μέχρι να λιώσει,αφαιρώ από την φωτιά και ρίχνω το λικέρ). Βάζω το μεγαλύτερο μέρος της κρέμας και το στρώνω.Τοποθετώ το άλλο παντεσπάνι,σιρόπι,και απλώνω την υπόλοιπη κρέμα. άν θέλετε,φτιάχνεται λίγη σαντιγύ,και αρχίζεται να στολίζεται την τούρτα,είτε με παιχνίδια του μικρούσας,είτε(αν το έχετε,ζωγραφίζοντας την τούρτα,είτε με ζαχαρόπαστα...)

ότι άλλο θέλετε είμαι στην διαθέσή σας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου