Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ημερίδα με ελεύθερη είσοδο «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»

Της Νατάσας Κρητικού




Το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ μαζί με το ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ διοργανώνει μια ημερίδα με θέμα «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ ΤΟ Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 11.30 το πρωί. 





Λίγα λόγια για τον σκοπό της Ημερίδας

Τα προβλήματα στην Τέχνη και στην εκπαίδευση (τι σύμπτωση!)έγιναν τεράστια. Ένα θέατρο, όπως και ένα σχολείο, οι καλλιτέχνες όπως και οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί δεν μπορούν παρά να επαναστατήσουν με τα μέσα που διαθέτουν, στο χώρο που τους ανήκει και τον ξέρουν καλά. 

Στο θέατρο και στο σχολείο. Την πρωτοβουλία αυτή την αναλαμβάνει ένα θέατρογια παιδιά με μακρά πορεία (28 χρόνων, φέτος) και πολυκύμαντη ιστορία. ΟΙ εκπαιδευτικοί μας ξέρουν άρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να συστηθούμε. 

Διοργανώνουμε μια ημερίδα και σας προσκαλούμε Για να βρεθούμε, να μιλήσουμε άμεσα και να επικοινωνήσουμε μακριά από κλισέ και ξύλινες γλώσσες. Για θέματα που είναι κοινά και που όχι μόνο μας αφορούν, αλλά μας καίνε. Να επικοινωνήσουμε, να ακούσουμε δικούς μας, γνωστούς ανθρώπους της τέχνης και της εκπαίδευσης και να εκφράσουμε την γνώμη μας ελεύθερα. 
Να πάρουμε η να δώσουμε απαντήσεις. Συμμετέχοντες-ομιλητές ΑΛΚΗΣΤΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Τ.Θ.Σ. Ναυπλίου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου «Η ανάπτυξη δημιουργικότητα στην έκφραση των παιδιών» ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΛΕΒΙΖΟΣ ( ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ): ΣΧΟΛΙΚΗΒΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΗΕμπειρία από το χαμόγελο του παιδιού ΤΑΚΗΣ ΤΖΑΜΑΡΙΑΣ Εκπαιδευτικός,Καλ. Διευθυντής Δημοτικού θεάτρου Πειραιά O διαμεσολαβητικός ρόλος τουδασκάλου ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ Σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ, ένα θέατρο για παιδιά. ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ Το Θέατρο και οι παραστατικές τέχνες ανάσα ζωής στην ανάπτυξη, κοινωνικοποίησης των παιδιών. Γ. ΤΣΕΡΙΩΝΗΣ Ζωγράφος, Εικαστικός επιμορφωτής καλλιτεχνικών μαθημάτων ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ Τα δέκα πιο σημαντικά πράγματα που μαθαίνουν οι Τέχνες στα παιδιά ΦΙΛΙΑ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ Θεατρολόγος ,θεατροπαιδαγωγός , ηθοποιός , (υπεύθυνη σχεδιασμού και οργάνωσης προγραμμάτων θεατρικής παιδείαςτων Αρσακείων και Τοσιτσείων Σχολείων Το θέατρο & οι Τέχνες στο σχολείο , εμπειρία διαπολιτισμικής σημασίας Παρακαλούμε τηλεφωνήστε μας για λεπτομέρειες, ερωτήσεις (όσες θέλετε), διευκρινίσεις και για τησυμμετοχή σας 210 8656004 Αντωνία Σμιθ




Η συμμετοχή στην ημερίδα  είναι ΔΩΡΕΑΝ  ενώ το τηλέφωνο για να κάνετε κράτηση συμμετοχής είναι 2108679535. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου