Σάββατο σήμερα ο καιρός βροχερός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας μας και έτσι σκέφθηκα να μοιραστώ μαζί σας μια εύκολη και γευστική συνταγή .
Τα γιαουρτοπιτάκια σήμερα λοιπόν θα έχουν την τιμητική τους στην κουζίνα της μεγάλης μας οικογένειας και στην ομάδα μας Πολύτεκνοι Τρίτεκνοι ΓΟΝΕΙΣ!
Καλή επιτυχία φίλοι μου ΓΟΝΕΙΣ
Ευγενία
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 – 340 γρ. αλεύρι
6 κ.σ. νερό ανθρακούχο
3 κ.γ. ξερή μαγιά
2 κ.γ. ζάχαρη
3 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
1 κ.σ. σουσάμι μαύρο ½ κ.γ. αλάτι
Ανακατεύουμε τη μαγιά μαζί με το ανθρακούχο νερό,τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το λάδι. Σιγά – σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε μια εύπλαστη ζύμη. Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι και το μαύρο σουσάμι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 – 6 μέρη. Ανοίγουμε μακρόστενες πίτες με την βοήθεια ενός πλάστη.
Λαδώνουμε ένα σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήνουμε και από τις δύο πλευρές τις πίτες.
Λαδώνουμε ένα σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήνουμε και από τις δύο πλευρές τις πίτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου