Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς: Σαμιώτικα μπουρεκάκια

Γεια σας φίλες και φίλοι μας ΓοΝεΙς, όπως ήδη γνωρίζετε όσοι φίλοι παρακολουθείτε το Blog μας αλλά και όσοι νέοι φίλοι μας ήρθατε τώρα στην ομάδα μας θα δείτε, εδώ και ένα μήνα έχουμε ''εγκαινιάσει'' μετά την πρόταση του Κώστα και της Βίβιαν την ενότητα Γεύσεις με άρωμα Ελλάδας. 

Εγώ λοιπόν λόγω καταγωγής από το νησί της Σάμου έχω προτείνει διάφορες νόστιμες συνταγές και σήμερα Κυριακή επέλεξα να μοιραστώ μαζί σας την αγαπημένη συνταγή της μαμάς μου Αθηνά που είναι τα Σαμιώτικα Μπουρεκάκια


Ξεκινάει η συνταγή μας!!! 


Θα χρειαστούμε 
μια μέτρια  κολοκύθα


Ενώ θα τρίψουμε την κολοκύθα στο χοντρό τρίφτη και να τη βάλουμε σε ένα σουρωτήρη για να βγάλει λίγο τα υγρά της 1μιση φλυτσάνι ρύζι 4 αυγά μισό κιλό φέτα και λίγο παραπάνω αλάτι πιπέρι 2-3 κουταλιές τις σούπας κανέλα Όλα τα υλικά τα ανακατεύουμε μαζί.

Τα υλικά για τη ζύμη μας

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου στο 1 μισή πακέτο.
 Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι και σχηματίζουμε μία λακουβίτσα ρίχνουμε λίγο λάδι, λίγο αλάτι και χλιαρό νερό όσο πάρει για να γίνει μία όμορφη ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια μας. 

Έπειτα την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα ,και αφού φουσκώσει ανοίγουμε μεγάλα στρογγυλά φύλλα που ύστερα τα κόβουμε σε λωρίδες.
Μετά βάζουμε τη γέμιση μέσα και τα τυλίγουμε στριφτά!! 
Μόλις τα βάλουμε στο ταψί τα αλείφουμε με λαδάκι. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για όσο χρειαστεί για να πάρουν ένα ομοιόμορφο ρόδινο χρώμα...
Η μαμά μου Αθηνά ανοίγει το φύλλο...






Έτοιμα τα πρώτα μπουρεκάκια














ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!
Ελένη Αλεξάνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου