Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς: Μακαρόνια με κιμά.



Μια γρήγορη συνταγή για μακαρονάκια με κιμά που αρέσει σίγουρα σε όλη την οικογένεια. 

Εμένα μου την έστειλε φίλη μου και την ακολουθώ πιστά. Δοκιμάστε την και εσείς Γονείς.




Υλικά για μακαρόνια με κιμά:

Μακαρόνια (Κατά προτίμηση νούμερο 10)
Μία κουταλιά της σούπας βιτάμ
Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
Ένα μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Ένα κουτί αποφλοιωμένες τομάτες ή ένα κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Μία κουταλιά της σούπας αλάτι
Ένα φυλλαράκι δαφνόφυλλο
Μία πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
Μία πρέζα μαυροπίπερο
Μισή κούπα κρασί κόκκινο
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Μισή κούπα νερό
Μισή κόκκινη, μισή πράσινη και μισή κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένες (Προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής μακαρόνια με κιμα:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφού καεί λίγο, ρίχνουμε το
ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρυά, μέχρι να ροδίσει. Στη
συνέχεια ρίχνω τις τομάτες μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο και αφού
πάρουν μία βράση, ρίχνω τον κιμά και τον σοτάρω καλά. Στη συνέχεια
σβήνω με το κρασί και ρίχνω τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τον μαϊντανό,
το γαρύφαλλο, το αλάτι, το μαυροπίπερο, το δαφνόφυλλο και τους
στήμονες. Περιμένω να απορροφηθεί το νερό και είναι έτοιμος ο κιμάς
μου.
Σε μία δεύτερη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό μαζί με μία γεμάτη κουταλιά της σούπας αλάτι. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν για εφτά λεπτάκια, για να γίνουν al dente. Αν θέλουμε να γίνουν πιο μαλακά, βράζουμε επιπλέον για τρία λεπτά. Αφού τα μακαρόνια βράσουν, τα σουρώνουμε και τα σοτάρουμε με μία κουταλιά της σούπας βιτάμ ή μία κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια μαζί με τον κιμά.

Καλή επιτυχία 
Νατάσα Παλίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου