Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς: Αμυγδαλωτά από την Μυτιλήνη


Και επειδή και γώ ο γνήσια νησιώτισσα δεν θα μπορούσα να λείψω από την ενότητα ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς του Blog της ομάδας μας  μοιράζομαι μαζί με όλα τα μέλη μας στην ομάδα μας ΓοΝεΙς  μια γλυκεία παραδοσιακή συνταγή του νησιού μου της Μυτιλήνης που συνηθίζουμε να την φτιάχνουμε όταν έχουμε αρραβώνες είναι ένα γλυκό που το πάει η νύφη στον γαμπρό για να μαθευτεί το νέο . 
Ωστόσο όμως εμείς εδώ αλλά και όσοι φίλοι επισκέπτονται το νησί μας απολαμβάνουν τη λιχουδιά αυτή όπως και να χει.




Υλικά για τα αμυγδαλωτά μας 

2 κιλά αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη 

3 κιλά ζάχαρη 

1 κιλό ανθόνερο 

¾ ζάχαρη άχνη 



Βάζουμε τα αμύγδαλα και την ζάχαρη και τα χτυπάμε στην μηχανή μέχρι να γίνουν σαν ψιλή σκόνη. 

Ρίχνουμε το ξαναπερνάμε δυο ακόμα φορές στην μηχανή και μετά τα ζυμώνουμε σε διάφορα σχέδια και είναι έτοιμα… 


Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου!!!

Μαρία Κουφοπαντελή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου