Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς: Μπακλαβάς Γεραγότικος από την Μυτιλήνη



Μια ακόμα παραδοσιακή συνταγή από το όμορφο νησί μας την Μυτιλήνη...

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:
2 κιλα αμυγδαλα ασπρισμενα και αλεσμενα
ενάμιση κιλό φύλλο για μπακλαβά
μισό κιλό βούτυρο 1
κούπα ψιλό σιμιγδάλι γαρύφαλλα για το σιροπι
3 κιλά ζάχαρη
16 ποτήρια νερό
μισό κουταλάκι ξινό (Συσκευασμένο λεμόνι)

Για την εκτέλεση του γλυκού μας, 

πρώτα αναμειγνύουμε τα αμύγδαλα το σιμιγδάλι και βουτυρώνουμε το τετράγωνο ταψί που θα τοποθετήσουμε το γλυκό
Μετά βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα και βάζουμε στην βάση 4-5 φύλλα και απλώνουμε μια χούφτα από αλεσμένα αμύγδαλα 3 στην συνέχεια στρώνουμε πάλι ένα βουτυρωμένο φύλλο και από πάνω του ρίχνουμε πάλι μια χούφτα αλεσμένα αμύγδαλα αυτό γίνεται μέχρι τα αμύγδαλα να τελειώσουν και να μείνουνε 4-5 φύλλα που θα τα βουτυρώσουμε ένα ένα και αυτά στα οποία θα μπουν από πάνω
Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια και τρυπάμε κάθε κομμάτι με γαρύφαλλο και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο αφού το έχουμε ζεματίσει.
Ψήνουμε τον μπακλαβά για 2 ώρες στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουνε όλα τα φύλλα.
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι φροντίζοντας το μείγμα να μην είναι ούτε αραιό ούτε πολύ πηχτό το περιχύνουμε στο κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι…
Καλή επιτυχία Γονείς!!!

Μαρία Κουφοπαντελή
Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου