Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς: Βροχερή Ψαρόσουπίτσα...

Βροχερή Δευτέρα σήμερα και εμείς επιλέξαμε να φτιάξουμε μια ζεστή ψαρόσουπα. 

Τα μικρά είμαι σίγουρη ότι θα ζητήσουν και δεύτερο πιατάκι αν και η Σύλια έχει ήδη αρχίσει να μου ζητά ψαράκι που μόλις της έδωσα να δοκιμάσει...

Μοιράζομαι μια συνταγή που κάθε φορά ακολουθώ:




700 γρ. περίπου ψάρι για βράσιμο (κοκκινόψαρο, μπακαλιάρος κλπ)
3 πατάτες
2 καρότα
2 κλωνάρια σέλινο
1 κρεμμύδι
ρύζι σουπέ
αλάτι


Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Τα βάζουμε στο αλατισμένο νερό να βράσουν.

Μόλις μαλακώσουν τα βγάζουμε από το νερό και βάζουμε το ψάρι μας. Μπορούμε το ψάρι να το βάλουμε σε ένα τούλι μέσα για να μην πάνε στη σούπα μας λέπια, κόκαλα κλπ. Αλλά και αν δεν έχουμε τούλι απλώς μόλις βγάλουμε τα ψάρια μας θα τη σουρώσουμε για να είμαστε σίγουροι. 
Αφήνουμε το ψάρι να βράσει για 15 λεπτά περίπου (θέλει λίγο)

Βγάζουμε και το ψάρι (αν δεν το είχαμε σε τούλι, τη σουρώνουμε κιόλας) και βάζουμε το ρύζι να βράσει.

Εγώ καθαρίζω το ψαράκι καλά ώστε να μην βρεθούν κοκαλάκια στα πιάτα των παιδιών και το βράζω ξανά με το ζουμάκι και τα λαχανικά...
Άν θέλετε όταν γίνει και το ρύζι, αυγοκόβουμε τη σούπα. Δηλαδή χτυπάμε καλά τα αυγά μας σε ένα μεγαλούτσικο μπολ, προσθέτουμε το λεμόνι και προσθέτουμε σιγά σιγά τη σούπα, ώστε το μείγμα να πάρει τη σωστή θερμοκρασία, χωρίς να ψηθούν τα αυγά μας και κάνουν κομματάκια. Όταν έχει γίνει αρκετά ζεστό, αρχίζουμε να το προσθέτουμε στη σούπα μας ανακατεύοντας συνεχώς.

Βίβιαν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου