Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς: Μανιταρόπιτα με διάφορα τυράκια

Σήμερα θα σας γράψω τη συνταγή για μια θαυμάσια πίτα που φτιάχνω και κάθε φορά δεν μένει κομμάτι  στο σπίτι. Μανιταρόπιτα με διάφορα τυράκια η πρόταση μου...
 
Τα υλικά μας 

1 πακέτο σφολιάτα, 500 γρ διάφορα μανιτάρια, 
1 κρεμμυδάκι φρέσκο,λίγο άνηθο, 
200 γρ κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών, 
1 σφηνάκι λευκό κρασί,
πιπέρι,200γρ-300γρ 
ανάμεικτο κίτρινο τυρί τριμμένο. 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ,βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο( 1 κγ) 
και σοτάρουμε τα μανιτάρια αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει και κόψει σε φέτες. 
Μόλις αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,και αφήνω μέχρι να εξατμιστούν σχέδον όλο το υγρό τους. 
Σβήνουμε με το κρασί ,και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσει το μείγμα.

Πριν αποσύρουμε από την φωτιά,προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο και πιπέρι. Εν συνεχεία λαδώνουμε ένα ταψάκι,στρωμένο το ένα φύλλο σφολιάτας,στρώνουμε τα μισά τυριά και από πάνω βάζουμε το μείγμα με τα μανιτάρια.

Βάζουμε τα υπόλοιπα τυριά από πάνω,και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Χαράζω το φύλλο και ψήνω στους 190-200 βαθμούς, πάνω-κάτω για 45-50 λεπτά περίπου...
Και έτοιμη η Μανιταρόπιτα μας 

Καλή επιτυχία 
Τόνια Δεληγιώργη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου