Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Το υπ. Οικονομικών μας καλεί να συλλέγουμε αποδείξεις μόνο απο τα μπουζούκια

Αποδείξεις από δαπάνες που πλέον δεν κάνουμε ζητά το υπουργείο












-Επιμέλεια: Βίβιαν Ζέρα

Ένα ασύλληπτο τρόπο για να φορολογεί τους Έλληνες φορολογούμενους βρήκε το Υπουργείο σε σχέση με τις αποδείξεις. 

Τη στιγμή που όλη η Ελλάδα μένει στο σπίτι της και τα κύρια έξοδα της είναι τα έξοδα σπιτιού, το Υπουργείο ζητά από τους φορολογούμενους να συλλέγουν αποδείξεις μόνο για τη διασκέδαση τους!



Όσο κι αν ακούγεται παράλογο, αποτυπώνει την κατάσταση που υπάρχει στη χώρα, αλλά και μια τεράστια αγωνία των οικονομικών παραγόντων να μαζέψουν χρήματα.


Τι προβλέπεται όμως με βάση τις νέες ρυθμίσεις; 

Κατ' αρχάς το καλό. Το Υπουργείο λέει ότι δεν θα χρειάζεται να συλλέγουμε το 25 % των αποδείξεων επί του εισοδήματος μας, αλλά μόνο το 10%. Που ακούγεται θετικό. 

Αλλά... σ' αυτό το 10 % προσμετρώνται μόνο οι αποδείξεις από ταβέρνες, εστιατόρια, υδραυλικούς, δικηγόρους, συνεργεία αυτοκινήτων και όπου υπάρχει διαπιστωμένα μεγάλη οικονομική φοροδιαφυγή.


Δηλαδή προσμετρώνται αποδείξεις για δαπάνες που όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι αναγκαστικά έχουν κόψει!




Στο 10 % δεν προσμετρώνται οι δαπάνες για σούπερ μάρκετ και καύσιμα. Δεν προσμετρώνται δηλαδή οι βασικές δαπάνες των Ελλήνων φορολογούμενων! 


Το χειρότερο έρχεται μετά... αν δεν συγκεντρώσουμε το 10 % των αποδείξεων που θέλει το Υπουργείο, για το πόσο που υπολείπεται θα φορολογηθούμε με ποσοστό 22 %.





Ήδη οι αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει είναι πολύ μεγάλες, ενώ δεν προβλέπεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα μπορέσει να έχει εφαρμογή. 

Το Υπουργείο θα πρέπει να επανεξετάσει το μέτρο, αφού με βάση τις συνθήκες της ελληνικής οικονομίας είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου