Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Καθαρά Δευτέρα: Δείτε πως να φτιάξετε τον παραδοσιακό χαρταετό μόνοι σας



Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και το εθιμοτυπικό της ημέρας επιβάλλει το πέταγμα του παραδοσιακού χαρταετού. Φέτος, πρωτοτυπήστε κατασκευάζοντας συντροφιά με τα παιδιά το δικό σας χειροποίητο χαρταετό που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει αυτόν του εμπορίου. Η κατασκευή είναι εύκολη, απαιτεί ελάχιστο έως μηδαμινό κόστος και το σημαντικότερο είναι ότι θα απολαύσετε ευχάριστες οικογενειακές στιγμές δημιουργικότητας!

Καλά να περάσετε αγαπημένοι μας φίλοι

Βίβιαν !!!
Δείτε το βιντεάκι...

ΟΓΑ: Καταβολή παλαιών οικογενειακών επιδομάτων ►Επιβεβαιωθήκαμε για ακόμα μια φορά


Του Κώστα Μιλόβα

Πλήρωσε ο ΟΓΑ παλαιά οφειλόμενα ποσά σήμερα Παρασκευή 28/2. Αν και η αρχική πληροφόρηση μας ήταν η 27η Φεβρουαρίου (σύμφωνα με το σχετικό μας άρθρο που αναρτήσαμε στις 11/2/2014) ο Οργανισμός εξέδωσε ανακοίνωση αλλά ενώ τα ποσά είχαν πιστωθεί ήδη στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων από την προηγούμενη. 

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί ο μικρός αριθμός των αιτήσεων που εγκρίθηκαν με βάση την επεξεργασία των υποβαλλόμενων στοιχείων με δεδομένο ότι είναι χιλιάδες οι αιτήσεις που ακόμα δεν έχουν επεξεργαστεί.

ΟΑΕΔ: Με εντολή Σαμαρά - Βενιζέλου η κατάργηση των Οικογενειακών Επιδομάτων




​Στην κατάργηση όχι μόνο των οικογενειακών επιδομάτων αλλά και των δύο επιδομάτων μητρότητας πιθανολογείτε πως θα προχωρήσει η κυβέρνηση καθώς σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας στον ΟΑΕΔ προκαλεί η απόφαση για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%. 

Η ρύθμιση θα μειώσει το κόστος από 500 ως και 700 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο θα δημιουργήσει τρύπα στα ασφαλιστικά Ταμεία. 

Η κυβέρνηση για να καλύψει το δημοσιονομικό κενό που θα προκληθεί στα ασφαλιστικά ταμεία από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, θα κόψει τα επιδόματα, προκειμένου να μην κόψει συντάξεις. Βέβαια ακόμη δεν έχει πάρει το πράσινο φως από την τρόικα, η οποία θέλει σύμφωνα με πληροφορίες ένα ισοδύναμο πιο σίγουρο!

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΥΓΕΙΑ: Συστάθηκε Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο



Μία σειρά πρωτοβουλιών αναλαμβάνουν το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου για το διάστημα που οι ιατροί βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο. Με απόφαση που πήρε το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ θα ακολουθήσει άμεσα η έκδοση Υπουργικής Απόφασης για τη σύσταση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου με επιπλέον αρμοδιότητες την έγκριση μετάβασης για νοσηλεία στο εξωτερικό, έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ευαίσθητη και κρίσιμη αυτή διαδικασία, χωρίς ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η ΠόΛη μΟυ: «Αποτυχημένος περιφερειάρχης ο Σγουρός» δήλωσε Ο υπ Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης

Κόντρα για την υποστήριξη Σγουρού από την Νέα Δημοκρατία

Αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να υπάρχουν στο ενδεχόμενο το κυβερνών κόμμα να υποστηρίξει τον νυν περιφερειάρχη Αττικής που εκλέχθηκε με την στήριξη ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές.
Για το ενδεχόμενο να στηρίξει η ΝΔ την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής μίλησε στον Realfm ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

«Η επιλογή Σγουρού θα είναι ότι χειρότερο. Είναι ένας κακός περιφερειάρχης, δεν έχει πετύχει στο έργο του. Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Με το νέο ΕΣΠΑ, το 30% θα πάει στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους. Ο κ. Σγουρός εκρίθη και κρίθηκε αποτυχημένος», σχολίασε ο υπουργός.


ΕΦΕΤ: Ανάκληση παιδικών πιάτων και προϊόντος πυρηνέλαιου από τα JUMBO ► Άφαντος ο επιχειρηματίας του «αίσχους» (κοινοποιήστε το)

Άφαντος ο επιχειρηματίας του «αίσχους» Απ. Βακάκης

Επιμέλεια: Κώστας Μιλόβας-

Την άμεση ανάκληση προιόντων που κυκλοφορούν στην αγορά, ακατάλληλων για τους καταναλωτές ζήτησε ο ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για πλαστικά πιάτα σε συσκευασία 4 τεμαχίων, Κινεζικής προέλευσης, με αριθμό παρτίδας HDG 279 N, που εισάγονται από την επιχείρηση «JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (Κύπρου 9 & Ύδρας, Μοσχάτο).
Κατά τη διάρκεια ελέγχου και ύστερα από εργαστηριακές δοκιμές από το Γενικό Χημείο του Κράτους διαπιστώθηκε ότι αυτά είναι ακατάλληλα για επαφή με τρόφιμα, καθόσον στην επιφάνειά τους φέρουν εκτύπωση, η οποία δύναται, κατά την χρήση τους, να μεταφερθεί στο τρόφιμο.

ΑΠΟΨΕΙΣ: Ως πότε εσείς οι μεγάλοι θα μας επιβάλλετε με τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις σας το «αόριστο» στη ζωή μας;


Της Ελισάβετ Παπαδοπούλου -

Μέρες τώρα θέλω να γραψω και να εκφράσω όλα αυτά που νιώθω ότι κυριεύουν την καθημερινότητα μου την ζωή μου αλλά και την οικογένεια μου, όσον αφορά το πολιτικό θέμα που προωθείτε από την εφαρμοζόμενη πολιτική των μνημονιακών κομμάτων που μας διοικούν! 


Περνάμε δύσκολα τα παιδιά της ηλικίας μου και όλοι οι φοιτητές διότι σε αυτή την χώρα, έτσι όπως την κατάντησαν δεν υπάρχει μέλλον για εύρεση εργασίας! 

Όλοι κινούνται μέσα σε αυτό το τρυπάκι με το μέσον! 

Ήρθε η στιγμή που ενηλικιώθηκα και στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσω, το ζήτημα είναι τι θα ψηφίσω με όλα αυτά τα «δήθεν» ότι θα υπάρξει εργασία για εμάς στο μέλλον.. 

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς: Σοκολατόπιτα της Λίζας μας



Άλλη μια υπέροχη συνταγή από την μαμά και φίλη της ομάδας μας στο Facebook Γονείς  Λίζα.

Σοκολατόπιτα υπέροχη εύκολη και λαχταριστή!!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: 

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Η ΠόΛη μΟυ: Θεσσαλονίκη Διασταύρωση χωρίς φανάρι

Η επικίνδυνη διασταύρωση Μακρυγιάννη με Σερρών στην Θεσσαλονίκη
Άλλη μια επικίνδυνη διασταύρωση σε έναν πολυσύχναστο δρόμο όπως  η διασταύρωση προέκταση Μακρυγιάννη με Σερρών στην Θεσσαλονίκη γίνετε αιτία για πολλά ατυχήματα στο σημείο.

Επίσης στην διασταύρωση Μακρυγιάννη με Σερρών δεν υπάρχει διάβαση για πεζούς. Η φίλη της ομάδας μας Γονείς Μαρίνα Καλπακτσή καταγγέλλει

10 σοκαρίστηκες φωτο με πρωταγωνιστές παιδιά


Η φίλη της ομάδας μας ΓοΝεΙς  Maria Nikolaidou μοιράζεται μαζί μας 10 φωτογραφίες, που βλέποντας τους μικρούς πρωταγωνιστές να εικονίζονται παθαίνεις σοκ...

















Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Η ΠόΛη μΟυ: Ξάνθη Σε ακατάλληλη παιδική χαρά ακρωτηριάστηκε το δάκτυλο 7χρονου




Η φίλη μας Μαρία μας ενημερώνει ότι πριν από ένα μήνα στην παιδική χαρά που βρίσκεται στην πλατεία του Όλβιο του δήμου Ταπείρου στην Ξάνθη ένα 7χρονο αγοράκι τραυματίστηκε με συνέπεια να ακρωτηριαστεί ένα δάκτυλό του! 

Το άτυχο παιδάκι τραυματίστηκε  στην προσπάθεια του να κάνει καρουζέλ στην πλατεία. 

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ξάνθης ενώ από τον τραυματισμό ακρωτηριάστηκε ο δείκτης του αριστερού χεριού του.



Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΔιΑγΩνΙσΜος: Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση των XANA Zoo στις 23/2


Οι Γονείς σε συνεργασία με το Xana Zoo Kids Club εξασφάλισαν για τα μέλη τους δωρεάν προσκλήσεις ώστε γονείς και παιδάκια να παρακολουθήσουν την υπέροχη παράσταση τωνXana Zoo.

3 διπλές προσκλήσεις για την Κυριακή 23/2 και ώρα 12:00 πμ.

Αφήνετε το σχόλιο σας κάτω από την ανάρτηση μας στην ομάδα μας Γονείς στο Facebook και αμέσως παίρνετε μέρος στον Super διαγωνισμό μας . 

Ο διαγωνισμός μας θα λήξει Παρασκευή στις 18:00 μ.μ  και θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση μας!!!

Λίγα λόγια για την παράσταση που η επιτυχία της συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά!

Μέτρα πρόληψης για την μετάδοση λοιμώξεων στους παιδικούς σταθμούς



Στην εγκύκλιο που υπογράφει η υφυπουργός, Ζέτα Μακρή, περιλαμβάνονται οδηγίες ατομικής και περιβαλλοντικής υγιεινής, καθαρισμού και απολύμανσης χώρων, επιφανειών και αντικειμένων καθώς και οδηγίες για την προετοιμασία και τον χειρισμό των τροφίμων

Την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την πρόληψη λοιμώξεων στους χώρους των βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών, επισημαίνει σε νέα εγκύκλιο της η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Συνήγορος του Παιδιού: Αντισυνταγματική η άρνηση εγγραφής παιδιών που δεν έχουν εμβολιαστεί




Επιμέλεια: Κώστας Μιλόβας

Τοποθέτηση-βόμβα του Συνηγόρου του Παιδιού εναντίον της σύνδεσης της υποχρεωτικότητας των παιδικών εμβολιασμών με την εγγραφή των παιδιών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, που αφορά χιλιάδες γονείς και συμπίπτει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.


Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.162670/20474/2013 επιστολή του Συνηγόρου του Παιδιού στο Υπουργείο Παιδείας ύστερα από την αναφορά που κατέθεσε δικηγόρος που εκπροσωπούσε τρεις συλλόγους, η άρνηση εγγραφής των μαθητών στις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε περίπτωση που δεν έχουν εμβολιαστεί παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, και ως εκ τούτου είναι αντισυνταγματική.

Συγκεκριμένα, αν υποθέσουμε ότι επιδιωκόμενος σκοπός είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, ο περιορισμός του δικαιώματος της πρόσβασης στην εκπαίδευση δεν είναι ούτε κατάλληλος, ούτε αναγκαίος για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Αφενός προβλέπονται ήδη από τη νομοθεσία κυρώσεις για τους γονείς για τη μη διενέργεια ορισμένων εμβολίων και αφετέρου, κατά πάγια θέση των ειδικών στο χώρο της υγείας, σε περιόδους που δεν υφίσταται επιδημία, η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών χρησιμοποιείται για την αναγκαιότητα να παραμείνει ενεργός ο μηχανισμός συλλογικής ανοσίας για λόγους προληπτικούς χωρίς ο μη εμβολιασμός των παιδιών να συνιστά κίνδυνο για τα υπόλοιπα εμβολιασμένα παιδιά. 

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Ημέρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο, είναι η 15η Φεβρουαρίου.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν έχει σύνορα. Σε αντίθεση με άλλες ασθένειες, ο καρκίνος προσβάλλει το ίδιο όλες τις χώρες του πλανήτη, αναπτυγμένες και μη.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, οι φορείς :

"Διεθνής Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας" (SIOP), «Διεθνής Συνομοσπονδία Συλλόγων Γονιών Παιδιών με καρκίνο" (ICCCPO), ΦΛΟΓΑ «Πανελλήνιος Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια" (ιδρυτικό μέλος της ICCCPO) ΛΑΜΨΗ Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδας και ΚΥΤΤΑΡΟ «Σύλλογος Ενηλίκων με εμπειρία Καρκίνου στην Παιδική ή Εφηβική Ηλικία»  ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να ενημερώσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον καρκίνο στα παιδιά και τους εφήβους και να επηρεάσουν τις κυβερνήσεις όλων των χωρών της γης, ώστε να εξασφαλίσουν σε όλα τα παιδιά, πρόσβαση σε σωστή ιατρική φροντίδα στη διάρκεια της θεραπείας και μετά από αυτή. 

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΟΓΑ: On Line εφαρμογή για άμεσο έλεγχο δηλώσεων Α21


Από σήμερα το απόγευμα Παρασκευή 14/2, θα μπορούν οι δικαιούχοι για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ να ενημερωθούν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού oga.gr για ποιο λόγω δεν τα έχουν πάρει καθώς και να ελέγξουν τις αιτήσεις τους Α21.

Συγκεκριμένα όλες οι οικογένειες που έχουν κάνει αίτηση Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ και δεν τα έχουν λάβει , θα μπορούν ηλεκτρονικά να κάνουν έλεγχο της αίτησης τους. Δηλαδή ό έλεγχος θα τους δείξει εάν χρειάζεται να προσκομίσουν δικαιολογητικά στους ανταποκριτές ή τις υπηρεσίες του ΟΓΑ εφόσον έχει γίνει λάθος στην αίτηση Α21 .


Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΕΟΦ: Αποσύρετε το βρεφικό γάλα ΝΟΥΝΟΥ / NOULAC (Κοινοποιήστε το)


ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ SITE γονείς www.goneis.info

Του Κώστα Μιλόβα

Την ανάκληση της παρτίδας Β34706 ΗΗLLΒΝ (πολυσυσκευασίες) του βρεφικού γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ NOULAC, αποφάσισε ο ΕΟΦ!



Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Έχοντας υπόψη:
1. Το άρθρο 6, παρ.ΙΙ του Ν. 1316/83 (ΦΕΚ 3 Α΄) «Ίδρυση, οργάνωση και αρμοδιότητες του Ε.Ο.Φ.», όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 25 του Ν. 3730/2008 (ΦΕΚ 262 Β΄)
2. Tις διατάξεις της ΔΥΓ3α/Γ.Π.32221/29.04.2013
3. Την υπ΄αριθμ. 13170/30.01.2014 ενημέρωση της εταιρείας FrieslandCampina Hellas

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

Τον Απρίλιο η διανομή ρυζιού από τον Σύλλογο Τριτέκνων Αττικής

Σύμφωνα με τον Σύλλογο  Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής προς τα μέσα Απριλίου του 2014 θα δοθεί το ρύζι στους άπορους Τρίτεκνους Αττικής, δικαιούχους του 2013.


Η διανομή ρυζιού θα πραγματοποιηθεί στις άπορες οικογένειες μέλη του συλλόγου, που είχαν προσκομίσει τα αναγκαία δικαιολογητικά (έως τέλος Μαΐου 2013) και έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΓεΥσΕις Με ΆρΩμΑ ΕλλΑδΑς: Συνταγή για Μελαχρινή



Να και  μια δικιά μου συνταγή για ενα υπέροχο και εύκολο γλυκό που μοιράζομαι μαζί με όλη την παρέα μας στους Γονείς

Υλικά: 2 ποτήρια νερού φαριν απ 
1 βιταμ 
4 κουταλιές της σούπας κακάο 
4 αυγά 
7 κουταλιές νερό 
3 κουταλιές κονιάκ 
και 2 ποτήρια ζάχαρη 

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΟΓΑ: 27/2 Η καταβολή των οικογενεικών επιδομάτων στους δικαιούχους ΓοΝεΙς


Του Κώστα Μιλόβα-

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα που οφείλονται για το 2013 στους δικαιούχους γονείς των οποίων οι δηλώσεις Α21 ελέγχθηκαν και οριστικοποιήθηκαν εκτός απροόπτουΣύμφωνα με πληροφορίες μας από την διοίκηση ΟΓΑ στην ομάδα μας ΓΟΝΕΙΣ, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από τον Οργανισμό ώστε να ελεγχθούν στο σύνολο τους οι δηλώσεις Α21 που αφορούν τόσο τις διορθωτικές όσο και της αρχικές που πολλοί γονείς υπέβαλλαν .

Ωστόσο με  απόφαση της Διοίκησης του ΟΓΑ παρατείνεται έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 η προθεσμία για την υποβολή αρχικών αιτήσεων Α21, που αφορά στη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων του 2013, και η οποία έληγε στις 31 Ιανουαρίου 2014.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Άγιος Βαλεντίνος: Αλήθεια ή ψέματα;


Ολα όσα θέλετε να μάθετε για τον Αγιο Βαλεντίνο, προστάτη του έρωτα και την ελληνική εκδοχή του άγιου των ερωτευμένων. 

Η ταύτιση του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Βαλεντίνου με την Ημέρα των Ερωτευμένων ξεκίνησε από την Αγγλία του ύστερου Μεσαίωνα, έχοντας παγανιστικές και χριστιανικές αναφορές.

Στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου γιόρταζαν τα Λουπερκάλια προς τιμή του θεού Φαύνου (του Πάνα των Ελλήνων). 

Οι Ρωμαίοι θυσίαζαν κατσίκια και σκυλιά, ενώ νεαρά αγόρια χτυπούσαν με λωρίδες από δέρμα κατσίκας τις νεαρές κοπέλες για να τους μεταδώσουν τη γονιμότητα. Μία ανάλογη γιορτή υπήρχε και στην Αρχαία Αθήνα τον μήνα Γαμηλιώνα (αντιστοιχούσε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και το πρώτο του Φεβρουαρίου), τα Θεογάμια, προς τιμή του Δία και της Ήρας.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

SuPeR ΔιΑγΩνΙσΜος: Μια γλυκιά τούρτα για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου απο το mourlia.gr


Ο πιο γλυκός διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα στους ΓοΝεΙς Την αγαπημένη μας Φιλιώ Σαπουνά και το mourlia.gr είχαμε την χαρά να σας το παρουσιάσουμε στο blog μας στην ενότητα ΠρΟτΑσΕιΣ

Όλοι μας μείναμε ενυπωσιασμένοι  απο την δουλειά της μαμάς Φιλιώς όσο και από την ποικιλία σε σχέδια και γεύσεις! 

Η Φιλιώ Σαπουνά και η Φιλιώ Κυρίτση αγαπούν πολύ τους ΓοΝεΙς και έτσι θέλησαν να δωρίσουν σε έναν τυχερό μας μέλος μια υπέροχη τούρτα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!! 

Η πανέμορφη τούρτα της φωτογραφίας είτε σε ροζ χρώμα είτε σε κόκκινο θα γλυκάνει όποιον την κερδίσει  την ήμερα του Αγίου Βαλεντίνου!

Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό αφήνοντας  ένα σχόλιο κάτω από την φωτογραφία...!

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Παλίνδρομο test:Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν υπογράψετε να γίνει στα παιδιά

























Του Κώστα Μιλόβα

Μετά τα ερωτήματα που τέθηκαν στην ομάδα μας στο Facebook Γονείς αναφορικά με το Παλίνδρομο τεστ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί ή που ήδη ξεκίνησε η εφαρμογή του σε σχολεία της Χώρας μας και την απαίτηση των Γυμναστών των σχολείων που πρόκειται να ξεκινήσουν την εφαρμογή που προγράμματος, να συγκαταθέσουν οι γονείς, στην πραγματοποίηση του εν λόγω τεστ στα ανήλικα παιδιά τους θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας το συγκεκριμένο Τεστ είναι για μια δοκιμασία αντοχής κυρίως της καρδιάς. 

Σχετικές πληροφορίες αναφέρουν μεταξύ άλλων

ΜΑΜΑ: Ενώ πεθαίνει προτίμησε τις τελευταίες στιγμές να τις ζήσει με τον γιο της


Λίγο μετά τη γέννηση του γιου της, Φρέντι, η Ροβένα άρχισε να εχει πόνους στο στομάχι. Στην αρχή, οι γιατροί θεώρησαν ότι συνδέονταν με την εγκυμοσύνη και της έδιναν φάρμακα για τον πόνο. Επί έξι μήνες, η Ροβένα πονούσε καθημερινά. 

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Μέχρι τις 28/2 η προθεσμία υπαγωγής στο νόμο για την μη κατάσχεση της 1ης κατοικίας



«Λυπητερή» περιμένει δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και δεν έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους προς τις τράπεζες.

Η παράταση της προστασίας για ένα χρόνο αφορά μόνο την πρώτη κατοικία και θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι έχουν σταματήσει να πληρώνουν το δάνειό τους και η τράπεζα έχει καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, να υποβάλουν σχετικό αίτημα στις τράπεζες έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Εναλλακτικά οι δανειολήπτες των οποίων το δάνειο δεν έχει καταγγελθεί μπορούν να προσφύγουν στον νόμο για τις ενήμερες οφειλές, η ισχύς του οποίου παρατάθηκε έως τις 15 Απριλίου ή στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μέσω του οποίου μπορούν να ζητήσουν μείωση της οφειλής τους και προστασία της πρώτης κατοικίας.

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΜΑ: Η ιστορία της μικρής Νεκταρίας που έφυγε απο SMA


ΝΕΚΤΑΡΙΑ – ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΕΘΥΜΑΚΗ 

Η Νεκταρούλα είναι η κόρη του Νίκου και της Μαρίας. Γεννήθηκε τη Δεύτερα 13 Δεκεμβρίου 2010 με φυσιολογικό τοκετό ύστερα από μια τέλεια καθ’ όλα εγκυμοσύνη, και είναι το πρώτο παιδί της οικογένειας. 
“ Η στιγμή που την κρατήσαμε στην αγκαλιά μας για πρώτη φορά, αποτελεί τη σημαντικότερη ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. 

Η Νεκταρία είναι για μας, τους γονείς της, το πιο όμορφο και γλυκό μωρό που γεννήθηκε ποτε. Είμαστε τόσο ευτυχισμένοι που γέννησα κορίτσι, ιδιαίτερα εγώ… το όνειρό μου πραγματοποιηθήκε… έγινα η χαζομαμά που ονειρευόμουν… 

Τους πρώτους μήνες της ζωής της, η Νεκταρούλα είναι ένα ζωηρούλικο μωρό με έντονο κλάμα, έντονο γέλιο, λαχτάρα για φαγητό (πεινούσε συνεχώς), και συμπαθεί και αγαπά ό,τι κινείται γύρω της. Της αρέσουν απίστευτα οι βόλτες με το καρότσι, αφού η χαζομαμά έχει ως μόνη έννοια τι καιρό θα κάνει, αν θα μπορέσουμε να βγούμε και να κλείσουμε τετράωρα στα μαγαζιά και στους δρόμους όταν η Νεκταρία είναι μόλις 2,5 μηνών! 

Κατασχέσεις μετρητών από τον Μάρτιο ►Χιλιάδες οι μικροοφειλέτες που θα πληγούν



Επί αδίκων αλλά και δικαίων πέφτει, πλέον, ο πέλεκυς του υπουργείου Οικονομικών, καθώς ο νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών δικαιώνει και με το παραπάνω τον χαρακτηρισμό του «Δρακόντειου Νόμου».

Και αυτό γιατί προβλέπει εξοντωτικά σε πολλές περιπτώσεις πρόστιμα, ακόμα και για φορολογούμενους με... «λευκό» φορολογικό ιστορικό, που μπορεί να υποπέσουν σε μια απλή, τυπική παράβαση λόγω αμέλειας.Οι βαριές «καμπάνες» δεν είναι, όμως, το μοναδικό «εργαλείο» που χρησιμοποιεί από τη 1η Ιανουαρίου το οικονομικό επιτελείο για να πατάξει -υποτίθεται- τη φοροδιαφυγή, αφού οι ηλεκτρονικές εντολές κατάσχεσης καταθέσεων λόγω χρεών, έχουν πάρει τη μορφή «καταιγίδας».

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

GoSSip: Στα δικαστήρια και πάλι ο Βοσκόπουλος για το test DNA της Χαράς


Το θρίλερ συνεχίζεται στη ζωή του Τόλη Βοσκόπουλου καθώς μετά από πολλά χρόνια, για πρώτη φορά, η Χαρά, η κόρη της Τζόυλιας Παπαδημητρίου, πρώην συζύγου του τραγουδιστή, δέχεται να κάνει Test DNA.


Σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, η πρώην σύζυγος του τραγουδιστή προχθές άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, που είχε ακυρώσει τη συμβολαιογραφική πράξη αναγνώρισης της κόρης της, Χαράς, από τον Τόλη Βοσκόπουλο. 

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

18 χρόνια από την προδοσία των Ιμίων ► ΒΛΑΧΑΚΟΣ-ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ-ΓΙΑΛΟΨΟΣ- ΑΘΑΝΑΤΟΙ




Σαν σήμερα (31/01), 18 χρόνια πριν, συνέβη το επεισόδιο στα Ίμια, όπου έχασαν τη ζωή τους ο υποπλοίαρχος, Παναγιώτης Βλαχάκος, ο υποπλοίαρχος, Χρ.Καραθανάσης και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ



Αδερφός συγκυβερνήτη:

Δεκαοκτώ χρόνια από τη μοιραία νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 στα Ίμια και ο αδερφός του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που συνετρίβη δίνει τη δική του εκδοχή για τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το βράδυ.